Luxusközpont lesz Budapest – mi történik az Andrássy úton?

A nyár derekán nyílik a Capsula, ahol lesz Giorgio Armani is

Forradalom készül az Andrássy úton, persze ezúttal nem az a kockakőfelszedős, könnygázas, barikádos fajta. Itt most táskák, öltönyök, cipők játsszák a főszerepet, és persze a hazai burzsujok, akik megrohamozzák majd azt a két új üzletet, melyek két magyar milliárdos beruházásából valósulnak meg. A kisebbik exkluzív multibrand üzlet idén, a másik, a kelet-európai mini-Harrods - vagy ahogy az Andrássy úti szleng emlegeti, a „pornópláza” -, jövőre.

A budai pincétől a mini-Harrodsig

Azért szép nagy utat tettünk meg a '90-es évek óta, amikor még nagyon messze álltunk attól, hogy saját luxusutcánk legyen. Ismerjük be: az Andrássy út azóta luxus bevásárló sugárút, mióta 2006-ban a Louis Vuitton megnyílt az Operánál, aztán szép sorjában jött utána a többi márka is. Voltak persze korábban is olyan helyek, ahol azért lehetett szerezni egy-két jobb cuccot. Lehetett tudni, hogy a Köztársaság téren jó Cerruti öltönyök vannak, a Hegyalja úton pedig tetőtől talpig fel lehet öltözni Zegnába. Sok ismert üzletember, művész, politikus pedig nem is boltokból, hanem ismert butikosoktól öltözött, akik nem feltétlenül üzletet nyitottak, hanem budai villájuk szuterénjében árulták a menő olasz cuccokat. Hozzájuk persze nem lehetett csak úgy az utcáról besétálni. Ehhez képest ma rengeteg fontos márka jelen van hivatalos bolttal vagy franchise partnerrel Magyarországon. Sokak szerint persze még így is elkeserítően kevés, a kínálat vacak, ezért rendes burzsuj alig tud Pesten felöltözni, kénytelen elutazni Milánóba, Londonba vagy legalább Bécsbe. Ezért nyílnak az új üzletek is. Ideje is volt, hiszen lassan már Belgrádban is meg lehet kapni ugyanazt, amit Budapesten.

Magyari Tamás lesz a nagyobbik üzlet, a 4000 négyzetméteres Il Bacio di Stile vezetője, ő korábban az Andrássy úti Ermenegildo Zegna boltot vezette. Szerinte legalább 20 ezer divat iránt fogékony magyar van, akinek van pénze luxusboltokban vásárolni, a jelenlegi Andrássy úti boltokban viszont mindig ugyanaz a 2-3000 ezer ember vásárol, meg nem szólított potenciális vásárlók tehát vannak bőven. Úgy néz ki, hogy Magyari végre megvalósíthatja 6-7 éve dédelgetett álmát, hiszen nemrégiben kezdtek neki a Mangótól vásárolt Andrássy út 19. számú épület felújításának, ahol a luxus áruház 2012 szeptemberében nyitja meg kapuit.

Az áruházat ő fogja vezetni, a beruházó pedig Gattyán György Zoltán (pontosabban cége, a WebMindLicenses Kft.). Róla még nagyon sokat fogunk hallani, annak ellenére, hogy rejtőzködő, a médiát magától távol tartó milliárdosról van szó. Szakértők ugyanis 30 milliárd forintra becsülik vagyonát, aminek java része a Livejasmin nevű szex-chat oldalból jön - innen a "pornópláza" becenév. Aki a Figyelő, az Index és az FN.hu cikkei után sem tudná miről van szó, csak annyit említenék, hogy az alexa.com szerint jelenleg a Livejasmin a világ 48. leglátogatottabb website-ja, és az első számú erotikus oldal. És ez a Gattyán-féle Docler Holding birodalomnak csak egy része.

Ehhez képest aprópénz az 5 milliárd forintos Il Bacio di Stile áruház projekt, amiben eddig nem látott luxusmárkák is kaphatóak lesznek majd. A tetőn egy panorámás éttermet is kialakítanak – ami Magyari szavaival „nyugat-európai mércével nézve felső-középosztály, magyar viszonylatban luxuskategóriás lesz - , és építenek a ház alá egy mélygarázst is, ami nagyban megnöveli annak esélyét, hogy a beruházás sikeres lesz. Valamirevaló burzsuj ugyanis nem gyalogol több száz métert pakkokkal a karján. A szerződéseket a tervek szerint idén írják alá a divatmárkákkal, az üzlet pedig corner típusú lesz, tehát egy üzlettérben lesznek a különböző márkák, legfeljebb csak elkerített sarkokat kap egy-egy kiemelt márka.

Sokkal hamarabb, már a nyár közepén-végén megnyílik viszont a 260 négyzetméteres üzletterű Capsula multibrand üzlet, ahol egy másik milliárdos, Kedves Ferenc a befektető. Jóval kisebb üzletről van szó, mint az Il Bacio di Stile, de erről már sokkal több részletet lehet tudni. Nagyon izgalmasnak tűnik az exkluzív üzlet, hiszen olyan márkákat lehet majd kapni, mint a Bluemarine, a Givenchy by Riccardo Tisci, a Giorgio Armani, a Dolce & Gabbana, az Yves Saint Laurent vagy az Emilio Pucci. A legérdekesebb viszont a Tom Ford női vonala lesz (lesznek azért férfi szemüvegek is). Ez ezért izgalmas, mert a női Tom Fordból az előző kollekció volt az első, és azt kizárólag saját üzletekben árusították. A mostani kollekció már néhány válogatott multibrand üzletben is kapható lesz, ezek egyike lesz a Capsula is. Nagy dobás volt megszerezni a Tom Fordot (az alsó három képen), gratula, már nagyon várjuk a megnyitó bulit.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Fashion Street már megint hoppon maradt, hiába az Egeraat-iroda által gyönyörűen felújított Deák Palota, vagy a tökéletes minőségű díszkőburkolat, ahogy a világ legtöbb városában, itt is mindenki a Louis Vuitton köré csoportosul...

D&G-ből Dolce & Gabbana

Eközben persze a már jelen lévő márkáknál is zajlik az élet. A Nagymező utca sarkán lévő D&G alól például kis túlzással kiszervezték a márkát, igaz, a bolt korábbi pletykákkal ellentétben nem szűnik meg, csak átalakul. A 400 négyzetméteres üzlethelyiség ugyanis igazi nagy Dolce & Gabbana lesz, amiben a néhai D&G kollekció egyes darabjai is megtalálhatók lesznek. A jelenlegihez hasonló árkategóriájú termékekre így továbbra is lehet számítani, miközben megjelennek az igazi luxusdarabok is. A különleges helyzetre való tekintettel ezúttal eltekintenek az olaszok a több tízmillió forintos átalakítási költségtől, az üzlet tekintetében csak viszonylag kis változásokra kell számítani - a választék tekintetében persze annál nagyobbra.

 Egy konszolidált Emilio Pucci fürdőruha

Yves Saint Laurent is lesz a Capsulában

 Blumarine 2011 tavasz/nyár

 Tom Ford, ami nagyon ütős

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr222870139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burzsuj_bw_logo-h240.png

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.
Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

instapromo3.png

Címkék

abramovics (10) airfrance (11) ajándék (12) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) armani (18) aukció (66) autó (99) ázsia (14) balc (39) befektetés (13) bentley (18) bor (31) brit (20) budapest (94) bugatti (15) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) chanel (11) christies (13) design (13) divat (79) dubai (14) ékszer (13) érdekesség (254) étterem (39) felmérés (55) ferrari (41) forbes (38) francia (53) gasztro (15) gasztronómia (33) golf (14) gucci (16) hajó (59) harrods (11) hermes (23) hotel (93) india (13) ingatlan (221) ital (13) jacht (61) játék (13) jóhely (12) jótékonyság (18) karácsony (24) kína (53) könyv (13) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) legdrágább (17) leggazdagabb (10) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) lv (14) lvmh (30) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) milliárdos (22) mobil (11) moszkva (11) művészet (11) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) olasz (57) olaszország (12) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) porsche (14) prada (11) rekord (11) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) rollsroyce (22) samsung (15) sothebys (20) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) tagheuer (10) társadalom (10) telefon (32) toplista (11) turizmus (86) usa (56) utazás (109) versace (11) vertu (19) vonat (11) vuitton (10) yacht (10) +
süti beállítások módosítása