Nem árulunk el nagy titkot, hogy a Michelin-csillag megszerzése jótékony hatással van az adott hely forgalmára. Nincs ez másképpen az Onyx esetében sem, a Gerbeaud-hoz tartozó étteremben már szeptemberre foglalnak asztalt a szemfülesek. A hely jelenleg teltházzal üzemel – mintegy 50 főt tudnak egyszerre kiszolgálni -, beesni nem igazán lehet, ellenben van várólista, így üresedés esetén örömmel felhívnak.
A Gerbead-ban is megjelentek a Michelin-turisták, így egyre több a külföldi vendég, aki asztalt foglal az étterembe – tudtuk meg Pintér Katalintól, a Gerbeaud igazgatójától. A kihasználtságra tehát nem lehet panasz, a hazai vendégeknek így meg kell szokni, hogy érdemes már jóval a tervezett időpont előtt telefonon asztalt foglalni. A Gerbeaud egyébként az elmúlt években jelentősen átalakult, a tradíciók megtartása mellett modernizáltak a cégnél. A már 153 éve működő édességbirodalomnál a csomagolás és a sütemények nemrég új designt kaptak, de van új csokoládéüzem is. A termékpalettán megtalálhatóak a klasszikus darabok, mint Dobos torta vagy Esterházy torta, de olyan újdonságok is helyet kaptak, mint a Bazsalikomos-citrom, Royal-csokoládé, vagy Narancsos-karamell. A cél, hogy a hazai vendégkör ismét felfedezze a Vörösmarty teret, így bár az árak viszonylag magasak, de vannak „kedvezmények” : öt sütemény elvitelénél már 50 százalék kedvezményt adnak.
Amit tapasztalatból el tudunk mondani, hogy a reggeli kifejezetten finom. Természetesen a pékárut (is) helyben sütik.
A Gerbeaud egyike Európa legrégibbi, tradíciókban leggazdagabb és leghíresebb cukrászdáinak sorában. A Gerbeaud Cukrászda mindig élen járt az újításokban és híres volt az innovációiról. Az alapítóik, Kugler Henrik és Gerbeaud Emil komoly hangsúlyt fektettek a minőségre – csokoládés készítményeik legtöbbjét a világ egyik legjobb csokoládéjából, a francia Valrhona csokoládéból készítik - és az igényes csomagolásra. Csak kevesen tudják, hogy Magyarországon a macskanyelvet és a konyakosmeggyet Gerbeaud Emil honosította meg, de a Gerbeaud szelet is az ő nevéhez fűződik. Az eredeti receptje alapján készült sütemény élesztős tésztalapokból áll, melyet sárgabaracklekvárral, porcukorral és darált dióval töltünk, tetejére pedig csokoládémáz kerül.
Ez egy somlói galuska