Exkluzív váró is van már Budapesten
Mindenki átélhet egy valódi burzsuj-érzést mostantól Ferihegyen is. Na, jó nem mindenki, de többek között mintegy 80 ezer magyar, ami azért nem kevés. A Budapest Airport 2-es termináljának központjában, a SkyCourtban tegnap megnyílt ugyanis a MasterCard Lounge. A világ „lounge-térképén” persze még nem vagyunk rajta, de talán hamarosan felzárkózunk a Heathrow és Hong Kong mellé.
 
„Az új magyar narancs. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.” Persze túlzás Pelikán szavait idézni A tanú című filmből, különösen, hogy tényleg dicséretes kezdeményezésről van szó. A nemzetközi reptereken található exkluzív várók igazán burzsuj dolgok, de legtöbbször csupán néhány kiválasztott (értsd: igen sokat kell érte repülni, és nem árt, ha azt business vagy first class-on teszük) érheti el, illetve néhány esetben akár meg is vásárolhatjuk az ott töltött időt. Most pedig nekünk is van valami hasonlónk. (A kommenteket megelőzve: Tudom, némileg hasonló eddig is volt, és most is van a reptéren, de az jóval szűkebb körnek érhető el.)
 
Ferihegyen a hazai mércéhez képest valóban exkluzív új várót minden Mastercard prémium kártyás ügyfél díjmentesen használhatja, tehát bármely magyar bank által kibocsátott MasterCard Gold, a MasterCard Platinum és a MasterCard World kártya szóba jöhet. Sőt, a kártyatulajdonos egy további főt is bevihet maga mellett, és velük a 18 éven aluliak – csak saját örökös - is bemehetnek. (Minden további családtag további 10 eurós díj ellenében veheti igénybe a váró kínálta szolgáltatásokat.) A lounge-ban egyszerre 25 fő tudja igénybe venni a szolgáltatásokat, majd meglátjuk, ez mire lesz elég.
 
Na, de mit is kapunk ingyen, pontosabban a kártyadíjért reggel fél hattól este fél nyolcig? Kényelmes karosszékekben lehet pihenni, dolgozni vagy éppen hazai/nemzetközi sajtóterméket olvasni. Van több típushoz telefontöltő vagy éppen WiFi, az internetet pedig a saját laptop mellett külön munkaállomásokon is elérhetjük. A  büféválasztékban van étel és ital, sőt, még egy kényeztető masszázsfotelre is futotta.
 
Mint fentebb említettük nálunk jelenleg mintegy 80 ezer MasterCard prémium bankkártyás ügyfél van, ezek 90 százaléka Gold kártya, a fennmaradó 10 százalék pedig a Platina, illetve az idén tavasszal megjelent MasterCard World kártya. MasterCard Platina egyébként jelenleg két banknál van, a Citibank és az Unicredit ad ki ilyet saját klubtagsággal és az ahhoz kapcsolódó előnyökkel.
 
A világ legjobb reptéri váróiról számos lista készült (Forbes, Frommer’s, Priority Pass, Skytrax vagy éppen Business Traveller), így sokan is szerepelnek rajta, de azért vannak komoly átfedések. Nem nyúlhatunk mellé, ha az alábbiakat választjuk:
 
The Wing, Hong Kong: Cathay Pacific 
Upper Class Clubhouse, London Heathrow: Virgin Atlantic
Concorde Room, London Heathrow: British Airlines 
Satellite Golden Lounge, Kuala Lumpur: Malaysian Airlines 
First Class Lounge, München: Lufthansa 
Lufthansa Lounge, Frankfurt: Lufthansa  
L`Espace Premiere Lounge, Párizs: Air France  
International Lounge, Tokió Haneda: Japan Air Lines 
Vip Suites, Dublin
Premium Arrivals Lounge, Doha: Qatar Airways  
Finnair Lounge, Helsinki: Finnair 
Emirates Lounge, New York: Emirates 
 

Ezeken a helyeken ötcsillagos szállodai szolgáltatást kapunk, komplett spa részlegek vannak medencével, szaunával, és különböző szolgáltatásokkal (masszőr, fodrász, manikűr, pedikűr). A szórakozásról játékkonzol vagy billiárdasztal gondoskodik, és nem büféasztal van, hanem fine dinning étterem vár a lounge-ban. Az természetes, hogy már itt is be lehet csekkolni a járatra, és több helyen külön szobák is vannak, ha hosszabb időt kell eltölteni mondjuk két átszállás között. A legjobb helyeken a reptéri fuvart is megszervezik, Frankfurtban Porsche Cayenne, Dublinban BMW 7-es, az arab térségben pedig Rolls-Royce segít ebben. Sokszor alkalmanként is lehet „belépőt” vásárolni, sőt van ahol éves klubtagságit is kiadnak, de az igazán exkluzív várók esetében csak a megfelelő kártya birtokában lehetséges a bejutás. 

Ezek vannak külföldön:

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr643213335

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 3 milliárd forintért kelt el Amerika első luxus ökokastélya (képekkel) 2011.09.09. 20:06:34

Az üzleti világban az ultra luxussal felszerelt, meghökkentő lakóépületeiről, női körökben pedig szívdöglesztő kisugárzásáról elhíresült ingatlanmogul Frank McKinney, akit „rock ’n’ roll fejlesztőként” is emlegetnek, most ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burzsuj_bw_logo-h240.png

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.
Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

instapromo3.png

Címkék

abramovics (10) airfrance (11) ajándék (12) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) armani (18) aukció (66) autó (99) ázsia (14) balc (39) befektetés (13) bentley (18) bor (31) brit (20) budapest (94) bugatti (15) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) chanel (11) christies (13) design (13) divat (79) dubai (14) ékszer (13) érdekesség (254) étterem (39) felmérés (55) ferrari (41) forbes (38) francia (53) gasztro (15) gasztronómia (33) golf (14) gucci (16) hajó (59) harrods (11) hermes (23) hotel (93) india (13) ingatlan (221) ital (13) jacht (61) játék (13) jóhely (12) jótékonyság (18) karácsony (24) kína (53) könyv (13) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) legdrágább (17) leggazdagabb (10) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) lv (14) lvmh (30) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) milliárdos (22) mobil (11) moszkva (11) művészet (11) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) olasz (57) olaszország (12) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) porsche (14) prada (11) rekord (11) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) rollsroyce (22) samsung (15) sothebys (20) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) tagheuer (10) társadalom (10) telefon (32) toplista (11) turizmus (86) usa (56) utazás (109) versace (11) vertu (19) vonat (11) vuitton (10) yacht (10) +
süti beállítások módosítása