Spanyol étterem nem sok akad Budapesten, ezen a helyzeten némileg változtat a Szabadság tér és az Október 6. utca sarkán megnyílt La Plaza gourmet étterem. A helyet, amely a mediterrán és a spanyol konyha különlegességeit kínálja, Juan Carlos González spanyol séf vezeti, aki pedig már jó néhány Michelin-csillagos séf mellett dolgozott. Az étterem - nem mellesleg – egy nemzetközi szállodalánchoz tartozik, az Iberostar Grand Hotel Budapest ráadásul a spanyolok új kezdeményezése.
Ez a recepció
A több mint 100 négy- és ötcsillagos házat üzemeltető Iberostar első városi butik hotelje a budapesti, a cég ugyanis elsősorban a tengerparti szállodáiról lehet ismert. A 200 éves műemléki épület már évek óta romokban állt, így kifejezetten jót tett neki az új funkció. A Grand Hotel Budapest nevéből adódóan a szállodalánc The Grand Collection sorozatának tagja, amelynek minden szállodája - most már összesen nyolcan vannak - 5 csillagosnál magasabb kategóriába tartozik.
A hazai egység 50 szobával és lakosztállyal rendelkezik, mindegyikben minibár, LCD-tévé, kávé- és tea automata, Ipod Dock Station. A szállodában van egy mini wellness centrum, ahol megtalálható szauna, jacuzzi, masszázsszoba, sőt török fürdő is. Az igazi érdekessége pedig, hogy a mérete ellenére állandó személyzete van, így a masszázsra nem nagyon kell várni.
Az Iberostar Hotels & Resorts láncot egyébként a Fluxá család alapította 1986-ban Palma de Mallorcá-n (Baleári szigetek, Spanyolország). A vállalkozás a Grupo Iberostar vállalatcsoport része, amely az egyik legnagyobb spanyol turisztikai konzorcium. Ilyen egy spanyol burzsujcsalád...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.