Mindent tudunk a magyar luxusszigetről

06orsos1.jpg

Jó esély van arra, hogy néhány éven belül akár a magyar luxusszigeten nyaralhassanak a szerencsések - vontuk le a tanulságot az ötletgazdával való beszélgetés után. Kérdéses részletek persze így is akadnak bőven, Orsós Gábor azonban láthatóan egy kompetens személy, aki maximálisan hisz abban, amit kitalált. Ez pedig elengedhetetlen egy olyan esetben, amikor valaki egy tenger nélküli országból akarja megváltoztatni a partvidék látképét.

Az Orsos Island ugyanis egy percig nem kívánt hajó lenni, a közös metszetük mindössze annyi, hogy mindkettő úszik a vízen. Mi több, igazából egy véletlennek köszönheti azt, hogy nem a szárazföldön áll: a szállodaiparban mozgó Orsós ugyanis először érintetlen tengerpartokra akart hoteleket építeni, ám hamar rájött, hogy ennél egy Holdutazás lebonyolítása is egyszerűbb feladat. További ellenérvként merült fel, hogy ezen helyek zömén nem különösebben kiszámítható a politikai, illetve gazdasági helyzet, a drága pénzen felépített szállodát pedig nem lehet csak úgy megfogni és odébb vinni egy békésebb helyre.

06orsos2.jpg

A szigetet viszont igen és ez perdöntő érvnek bizonyult. Itt ráadásul nem kell venni hozzá telket sem, ami szintén egy jelentős tétel, továbbá multifunkciós jellege sem elhanyagolható. Az úszó szigetből ugyanis éppúgy lehet szállodaláncot csinálni, mint kiadni azt családoknak, vagy baráti társaságoknak, aki pedig szeretné, az magának is vehet egyet. Utóbbi esetben legalább annyi előnye van a hajóval szemben, mint hátránya: utóbbi gyakorlatilag az önerőből való mozgás hiányát jelenti, az Ausztriában élő üzletembernek és csapatának azonban jó oka volt arra, hogy ez így legyen. Ha ugyanis lenne benne motor, akkor már hajónak minősülne, ez esetben pedig ezer meg egy további szabálynak kéne megfelelnie, ami drasztikusan tovább növelné az amúgy sem kimondottan kedvező vételárat.

06orsos3.jpg

Abban az esetben tehát, ha meguntuk a panorámát, vagy csak közeleg a hurrikánszezon egy vontatóhajóra van szükség, Orsós szerint azonban még így is töredéke a sziget fenntartási költsége, mint egy hajóé. A sziget ráadásul tud valamit, amit egy jacht, vagy egy vitorlás nem, mégpedig azt, hogy széles. A 37 méteres hosszhoz ugyanis bő 20 méteres szélesség társul, aminek hála lényegesen egészségesebb tereket tudtak benne kialakítani. A hat szobában összesen 12 fő fér el kényelmesen és egy négytagú személyzetnek is van még benne hely.

06orsos4.jpg

Elsüllyedni pedig legfeljebb akkor fog, ha Búvár Kund ismét akcióba lendül. A félelem indokolt, hiszen senki nem ébredne szívesen arra, hogy kabinjában derékig ér a víz, különösen nem azok, akik előtte komoly összeget fizettek a szigetért, vagy akár csak annak bérbevételéért. Ennek érdekében első lépésként a parthoz viszonylag közel, legfeljebb pár száz méteres távolságra rögzítik a szigetet, olyan védett helyre, ahol a jachtok is parkolni szoktak. A rögzítés egyrészt a tengerfenékbe ágyazott betonkockákhoz történik, ezen felül pedig bójához kötik és persze játszik még a klasszikus horgony is. További biztosítékot jelent, hogy a sziget aljában, alapesetben három méterrel a víz alatt lévő ballaszttartályokat szükség szerint meg lehet tölteni vízzel, illetve ki is lehet szivattyúzni azokat.

06orsos5.jpg

További fontos részlet, hogy a bő ezer négyzetméter lakóterületű Orsos Island gyakorlatilag teljesen zöld sziget. A működéshez szükséges energiát a tetőn lévő 160 négyzetméternyi napelemből, illetve a szélturbinából nyeri, a két dízelmotoros generátort így csak felhős és szélcsendes időben kell beröffenteni. A 12 ezer literes tartályból elhasznált ivóvizet alapos tisztítás után küldik a tengerbe, vagyis a sziget ökológiai lábnyoma igen kicsi.

06orsos6.jpg

Az optimista forgatókönyv szerint az első Orsos Island már 2014 első félévében elkészülhet, mi azonban ebben némiképp kételkedünk, hiszen jelenleg még csak a tárgyalásoknál tartanak a komáromi hajógyárral, az első darabok elkészítése pedig saját bevallásuk szerint is 18-24 hónapig tart. A sorozatgyártás beindulása után ez 8-12 hónapra rövidülhet, erre - mármint a tömeges gyártásra - pedig minden esély megvan. Orsós Gábor szerint a világ gyakorlatilag minden pontjáról - így Magyarországról is - befutott hozzájuk érdeklődő, hála annak, hogy a magyar luxussziget tervét rendesen felkapta a világsajtó. Ennek egyik látványos hatása, hogy a cég oldalát új szerverre kellett költöztetni, ugyanis nem bírta a napi 160 ezer oldalletöltést. A nettó 5,2 millió eurós szigetnek, amihez jár két kisebb motorcsónak, a szállítás viszont már nincs benne az árban, igen jó valószínűsége van a megvalósulásra és arra, hogy egy igazi sikersztori legyen, amire okkal lehetünk majd büszkék. Mi szurkolunk!

Képek: Orsos Island

06orsos7.jpg

06orsos8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr104634612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burzsuj_bw_logo-h240.png

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.
Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

instapromo3.png

Címkék

abramovics (10) airfrance (11) ajándék (12) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) armani (18) aukció (66) autó (99) ázsia (14) balc (39) befektetés (13) bentley (18) bor (31) brit (20) budapest (94) bugatti (15) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) chanel (11) christies (13) design (13) divat (79) dubai (14) ékszer (13) érdekesség (254) étterem (39) felmérés (55) ferrari (41) forbes (38) francia (53) gasztro (15) gasztronómia (33) golf (14) gucci (16) hajó (59) harrods (11) hermes (23) hotel (93) india (13) ingatlan (221) ital (13) jacht (61) játék (13) jóhely (12) jótékonyság (18) karácsony (24) kína (53) könyv (13) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) legdrágább (17) leggazdagabb (10) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) lv (14) lvmh (30) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) milliárdos (22) mobil (11) moszkva (11) művészet (11) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) olasz (57) olaszország (12) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) porsche (14) prada (11) rekord (11) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) rollsroyce (22) samsung (15) sothebys (20) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) tagheuer (10) társadalom (10) telefon (32) toplista (11) turizmus (86) usa (56) utazás (109) versace (11) vertu (19) vonat (11) vuitton (10) yacht (10) +
süti beállítások módosítása