Bonviván élet az Air France-szal

27af06.jpg

“És ez itt az igazi luxus!” - mutat körbe Jean-Paul egy ovális helyiségben. Mi tagadás, a szoba kellően világos és színei is kellemesek, lounge-nak legfeljebb csak viszonylag kis alapterülete okán nem menne el. Meg persze azért sem, mert valójában ez a mosdó. A ritkán publikált burzsujkutatások egyike szerint ugyanis a gazdagok fontossági sorrendjében ez a helyiség megdöbbentően elöl végez, főleg a repülőtereken.

Merthogy éppen ott vagyunk, egészen pontosan a Charles de Gaulle La Première várójában. Nagy szerencsénk van, hogy éppen nincs itt utas, az átlagosan tízezer eurós jegyár mellé ugyanis diszkréció is jár, ami kizárja a csoportos körbevezetést. Nem árt azonban gyorsan nézelődni, mivel már elkezdte a süllyedést a New York-i járat, fedélzetén vagy fél tucat La Premiere utassal.

27af07.jpgA 2C terminálon lévő La Première Arrival Lounge az Air France legújabb büszkesége, ami már csak az idegenvezetőnkként szolgáló, mellesleg bármelyik Louis de Funès filmben helytálló, éppen ezért imádnivaló Jean-Paul-on is látszik. Az ezer négyzetméteres lounge a mai luxustrendeknek megfelelően tökéletesen minimalista, az ördög pedig ezúttal is a részletekben lakozik. Válaszfalak helyett például afféle mesterséges nádas tagolja a teret, ha nem tudtunk alaposan megnézni egy albumot, akkor magunkkal vihetjük azt és egészen biztosan nincs még egy olyan reptéri váró a világon, ahol Hermès takarók alatt pihenhetünk. Az a tény, hogy Párizsban, ezen belül is a La Première váróban vagyunk, nem hagy kétséget az ételekkel kapcsolatban és persze annak sem kell elhagynia a VIP-szekciót, aki egy kiadós masszázsra vágyik.

27af03.jpg

Némi párizsi szuvenírt mindemellett illik beszerezni, amihez az új terminálba kell átsétálni. Ez egy egészen szürreális hely, több okból kifolyólag is. Egyrészt luxusüzletek szempontjából itt találjuk a nettó Champs Élysées-t, másrészt ottjártunkkor - délután 3-kor - egy teremtett lélek nem volt a hatalmas terminálon. A két, látszólag különböző ténynek közös oka van: ide egyelőre a long-haul járatok futnak be, elsősorban a közel-keleti és ázsiai országokból, ezek érkezési, illetve indulási időpontja pedig hajnali 5 és délután 2 óra közé esik, 3-kor így már minden ismét fényesre subickolva pihen és várja a következő reggeli rohamot.

A La Première utasoknak persze már Magyarországon kijut a jóból. Első lépésként az ország bármelyik pontjára értünk jön egy Mercedes, ami közvetlenül a terminál épülete előtt tesz ki minket. Itt már várnak ránk a hostessek, akik felkísérnek a VIP váróba, ahol kedvünkre ehetünk-ihatunk és gyakorlatilag minden józan kívánságunkat teljesítik. Az Executive Lounge az a hely, ahová nem szivárgott be Ferihegy Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fapadosodása, italunk kortyolgatása közben pedig becsekkolnak minket és poggyászainkat is feladják. Mind közül azonban az elsőbbségi biztonsági ellenőrzés a leghasznosabb extra, vagyis akármekkora sor is torlódjon fel, biztosak lehetünk abban, hogy perceken belül átjutunk a kötelező átvizsgáláson.

27af02.jpg

Az Air France első osztályán összesen 28 különböző városba tudunk utazni, vagy egy Boeing 777, vagy egy Airbus A380 fedélzetén. Előbbiben összesen négy, utóbbiban kilenc La Première hely található, mondani sem kell, hogy az összes fotel teljesen vízszintesbe dönthető. Itt tényleg minden első osztályú; a légiutas-kísérőknek például csupán a legjobb 10 százaléka szolgálhat a La Première-en, a menüt pedig egy teljes á la carte étlapról rendelhetjük meg. Utóbbit az összesen 28 (!!!) Michelin-csillaggal büszkélkedő Joel Robouchon állította össze, a fogásokhoz illő borokat pedig az ezredfordulón a világ legjobb sommelier-jének választott Olivier Poussier válogatta.

Hogy mégis ki vesz tízezer eurós repülőjegyet? A tapasztalatok szerint pontosan azok, akikre elsőre gondolnánk: Hollywood krémje, ismert üzletemberek és egyszerű milliárdosok. A Budapest - New York La Première bő hárommillió forintos jegyára tényleg elképesztő, az Air France-nál viszont valódi luxust adnak a pénzért cserébe. La Première-en utazgatni ráadásul még mindig olcsóbb, mint fenntartani egy Gulfstream-et.

27af05.jpg

A tökéletes párizsi szállás

Nem végzett félmunkát az Air France a La Première-t bemutató sajtóúton; annak érdekében, hogy maradéktalanul át tudják adni az első osztályú utasok életérzését, Párizs egyik legjobb szállodájában foglalt nekünk szobát. A Hotel Plaza Athénée Paris kőhajításra fekszik a Szajnától, három sarokra a Champs Élysées-től, hangulata pedig maximálisan franciás. Mondani sem kell, hogy itt megfordult már a híres emberek színe-java, a jobb lakosztályokból pedig az Eiffel-toronyra nyíló panoráma sem hiányzik. Tény, hogy kevés hasonló helyet lehet kivenni, mint a Plaza Athénée királyi lakosztálya, melynek luxusa láttán vélhetően XVI. Lajos is zavarban lett volna. A 450 (!) négyzetméteres, négy hálószobás lakosztály fő vonzerői közé tartozik márvány fürdőszobája és az elképesztő méretű Bang & Olufsen tévék. Az éjszakánként 22 ezer euróba kerülő lakosztálynál mégis szimpatikusabb volt az ennél lényegesen olcsóbb Eiffel suite terrace, ami - nevének megfelelően - egy tavasztól őszig kellemes saját tetőteraszt is tartalmaz. Márvány fürdőszoba pedig ehhez is jár. Kettő.

27af04.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr405046053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burzsuj_bw_logo-h240.png

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.
Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

instapromo3.png

Címkék

abramovics (10) airfrance (11) ajándék (12) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) armani (18) aukció (66) autó (99) ázsia (14) balc (39) befektetés (13) bentley (18) bor (31) brit (20) budapest (94) bugatti (15) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) chanel (11) christies (13) design (13) divat (79) dubai (14) ékszer (13) érdekesség (254) étterem (39) felmérés (55) ferrari (41) forbes (38) francia (53) gasztro (15) gasztronómia (33) golf (14) gucci (16) hajó (59) harrods (11) hermes (23) hotel (93) india (13) ingatlan (221) ital (13) jacht (61) játék (13) jóhely (12) jótékonyság (18) karácsony (24) kína (53) könyv (13) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) legdrágább (17) leggazdagabb (10) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) lv (14) lvmh (30) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) milliárdos (22) mobil (11) moszkva (11) művészet (11) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) olasz (57) olaszország (12) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) porsche (14) prada (11) rekord (11) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) rollsroyce (22) samsung (15) sothebys (20) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) tagheuer (10) társadalom (10) telefon (32) toplista (11) turizmus (86) usa (56) utazás (109) versace (11) vertu (19) vonat (11) vuitton (10) yacht (10) +
süti beállítások módosítása