Új szentélye lehet az ázsiai ételek szerelmeseinek Budapesten. A Japanika nemzetközi lánc az elmúlt 10 évben komoly népszerűségre tett szert. Jelenleg több mint 30 egységből áll a hálózat, ebből június óta egy a Szent István téren.
Itt nem csak egy sima szusi étteremről - persze ez is fontos, így többek között magunk is összeválogathatjuk az összetevőket - van szó, hiszen ázsiai wok ételekből és salátákból is széles a választék. Ezen felül igen "komoly" az itallap is, a távol-keleti csavarokkal újraértelmezett, klasszikus alapkoktélokon túl egy sor autentikus ázsiai összetevőkből készített koktél és sokféle japán italkülönlegesség is szerepel rajta. Így például van japán whisky és sör, no meg természetesen szaké.
A hely még egy dologban különleges szeretne lenni, ez pedig a kiszolgálás. A vendégélményre komoly hangsúlyt fektetnek, és itt nem is a vendégváró falatkákra gondolunk - az is van -, hanem inkább arra, hogy a felszolgálóknak csupán egy feladata van, a szerviz. Az ázsiai konyhában kevésbé jártások is minden információt megkapnak, a pincérek ajánlanak és elmagyarázzák az étlapot.
A Japanika esetében egyébként alapvetően nem autentikus japán, hanem ázsiai fúziós konyháról beszélhetünk, itt akár csirkeszárnyat is kaphat az ember. Az étlap sem minden országban azonos, persze vannak fix elemek, de a helyi sajátosságokat is megpróbálják beépíteni, ezért van nálunk libamáj paté, és grillezett libamájjal tálalt, juharsziruppal leöntött, tempurázott ananász. Az kínálat egyébként folyamatosan bővül, mert az is policy, hogy soha nem nyitnak ki a teljes étlappal, hanem gyakorlatilag csak az irányt határozzák meg.
Érdekesség, hogy a sikeres működés esetén Budapest az európai terjeszkedés alapja lehet, de viszonylag hamar vidéki egységek - Debrecen vagy Balatonfüred - nyitása is szóba jöhet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.