Hirdetés

Hirdetés

Burzsuj

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.

Blog.hu Premium Selection - Hirdetésre ajánlott blog

Kapcsolat

Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

 

Címkék

007 (6) abramovics (10) afrika (8) airbus (5) airfrance (11) ajándék (11) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) andrassy (5) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) arany (6) armani (18) árverés (7) astonmartin (6) aukció (66) auto (6) autó (99) ázsia (14) balc (39) bank (8) befektetés (13) bentley (18) bicikli (5) bor (31) breitling (6) brit (20) buda (6) budapest (94) bugatti (14) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) carlosslim (5) cavalli (6) chanel (11) christies (13) design (13) dior (7) divat (79) dubai (14) dubaj (7) dupont (5) egyetem (5) ékszer (12) építészet (5) érdekesség (254) étterem (39) facebook (8) felmeres (8) felmérés (55) ferrari (40) film (6) florida (7) forbes (38) francia (53) fürdőszoba (5) gasztro (15) gasztronómia (33) gazdaság (8) golf (14) gucci (16) gyerek (7) hajó (59) hansgrohe (6) harrods (11) hazai (5) hermes (23) hongkong (5) hotel (93) ilbacio (5) ilbaciodistile (8) india (13) ingatlan (221) intel (5) ipad (5) ital (13) jacht (61) jaguar (5) jamesbond (6) jameslist (7) japán (8) játék (13) jófej (5) jóhely (12) jótékonyság (18) kalifornia (8) karácsony (23) kastély (6) kávé (5) kiállítás (8) kína (53) klm (5) klub (5) konyak (6) könyv (13) közelkelet (6) kultúra (8) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) laptop (5) lasvegas (6) legdrágább (17) leggazdagabb (9) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) luxusipar (6) lv (14) lvmh (29) magángép (9) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) mercedes (8) mexikó (5) miami (9) michelin (5) milánó (7) milliárdos (22) milliomos (6) mobil (11) monaco (9) montblanc (5) moszkva (11) művészet (11) múzeum (6) neimanmarcus (7) német (7) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) oktatás (8) olasz (57) olaszország (12) öltöny (6) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) politika (6) porsche (14) prada (11) privatejet (7) putyin (5) ralphlauren (5) rekord (10) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) repülőtér (7) riva (6) riviéra (6) rolex (8) rollsroyce (22) róma (5) ruha (8) samsung (15) sothebys (20) spanyol (5) sport (9) statisztika (7) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) szolgközl (5) szovjet (6) tagheuer (10) társadalom (10) tech (5) telefon (31) tenger (8) tengeralattjáró (5) tiffany (5) toplista (11) turizmus (86) tv (6) usa (56) utazás (109) utazas (7) üzlet (9) vagyon (6) vásárlás (6) versace (11) vertu (19) veterán (5) vonat (11) vuitton (10) wallstreet (5) wealthx (5) whisky (9) wsj (6) yacht (9) +

Vidd haza az évtized legjobb séfjét!

2013.05.08. Warren Buffett

130508elbullikit3.jpg

A rossz nyelvek szerint Ferran Adrià kezdi aprópénzre váltani a tehetségét. Az még rendben, hogy az elBulli boraiból vagy éppen az étterem relikviákból rendeznek aukciót, és azzal sincs gond, hogy előadásokat tart vagy kiállításokhoz adja a nevét, de legújabb ötlete a 70 euróért megvásárolható bedobozolt molekuláris gasztronómia már egy picit sok. A koncepció szerintünk viszont kifejezetten jó, a Jamie Oliver konyhai eszközök és Gordon Ramsay szakácskönyv dömping között üdítő színfolt lehet otthon is Michelin-csillagos menüsort tenni az asztalra.

Jelenleg az elBulli az egyetlen étterem, amelyet öt alkalommal (2002, 2006, 2007, 2008 és 2009) a világ legjobb éttermének választottak, ráadásul a listán többször végzett a dobogón, sőt, a listát kiadó The Restaurant Magazine 2010-ben az évtized szakácsának választotta. Az egyéb díjakat és három Michelin-csillagot is magáénak tudó hely menetelését csupán az szakította meg, hogy Ferran Adrià úgy döntött, alkotói szabadságra van szükség, hiszen a molekuláris gasztronómia még komoly lehetőségeket tartogat. Az éttermét így 2011 nyarán bezárta, de az ígéretek szerint közel 3 éves szünetet követően jövőre új helyen ismét fakanalat vesz a kezébe.

130508elbullikit4.jpg

Joghurtos kaviár parfé

A spanyol Roses városában lévő elBulli csak áprilistól októberig, valamint 19 és 24 óra között volt nyitva, de az éves 8 ezer vendéghelyre többszázezer érdeklődő jutott, így igen komoly várólistával kellett számolni. Az 1960-as évektől működő egységhez egyébként 1984-ben csatlakozott a séf - egy évvel előtte egy rövid ideig dolgozott itt -, és néhány év múlva már sorba nyerték díjakat, igaz, széles körben nemzetközi hírnevet csak az ezredforduló után szereztek.

A mesterszakács és testvére most úgy gondolta, hogy az elBulli kicsiben minden konyhában működhet, ezért 4 olyan készletet (szferifikáció, cukrászda, konyha és a koktél néven) dobott piacra, amelynek segítségével bárki könnyedén megismerkedhet a molekuláris gasztronómiával. (A szferifikáció pongyolán megfogalmazva a folyadék zselésítésének a technikája, ami lényegében a molekuláris gasztronómia alapja.) A kit mindössze 20 ezer forintért tartalmaz recepteket, egy olyan „különleges szakácskönyvet”, amely 8 nyelven képekkel lépésről lépésre mutatja be a folyamatokat, valamint a hozzá tartozó eszközöket, mint fecskendő, pipetta, kanál, csipesz, spatula.

Rendelni itt lehet!

130508elbullikit5.jpg

komment

Címkék: étterem gasztronómia elbulli

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr515290048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.