Milyen ajándékot vegyél a családnak, ha van 5 millió forintod?

2015111101.jpg

A tengerentúli burzsujoknak minden sokkal könnyebb. A legjobb példa karácsony előtt, hogy nekik bizony minden évben ott a segítség, hiszen nagyszerű ajándéklistát állít össze a Neumann Marcus. Az idén 89. alkalommal kiadott mintegy 200 oldalas katalógusban mindenki talál magának vagy éppen másnak megfelelő ajándékot, de hát mit tehet egy magyar burzsuj?

A nyáron bezárt il Bacio di Stile egyelőre megtorpedózta, hogy nekünk is legyen valami hasonló papír alapú iránytűnk, így a saját kezünkbe vettük a dolgot, és összedobtunk egy listát a hazai viszonyokhoz igazítva, azaz "burzsujszinten" fél millió forintot szántunk mindenkire.

Magunknak

A legtöbben egy picit önzőek vagyunk, így kezdjük rögtön magunkkal. Ne próbáljunk ellenállni a Star Wars-őrületnek, így szerezzünk be egy limitált PS4 konzolt, amelyen Darth Vader képe szerepel, a készülék tetejét pedig gravírozott sorminta díszíti, ja és persze ott az új Star Wars Battlefront játék, valamint egy digitális utalvány a négy klasszikus Star Wars játékhoz. Ilyenkor fogy a legtöbb televízió, de mi gondolkodjunk nagyobb méretekben, mondjuk egészen pontosan 2,54 méterben. Az LG tv tunerrel szerelt projektorának állítólag mindössze 38 centiméterre van szüksége ekkora képátlóhoz.

Barátnőnek/feleségnek

Az eladások alapján évek óta a tv mellett a telefon számít karácsonyi slágerteméknek. A Samsung Galaxy S6/ Edge ugyan már jó néhány hónapja a piacon van, de egyelőre még nem jött ki nála menőbb okos telefon. A lekerekített széleknek ugyan elsőre nem látni az átütő gyakorlati hasznát, de valóban elegáns, így válasszunk egy ilyet fekete színben. Az ékszer mindig jó választás, egy kicsit megbolondítva egy okos karkötő is lehet megfelelő kiegészítője a ruhatárnak. A piros Jawbone Up3 pont ilyen ajándék lehet. A fitneszteremben, de amellett is kifejezetten hasznos a Garmin sportórája, amely elég drága ahhoz, hogy egy burzsuj karácsony részese legyen. 

2015111102.jpg

Öcsénknek

Ismerünk olyat, aki szerint méltatlanul mellőzött zseniális találmány az Asus PadFone, megítélni innen nehéz, így inkább vegyük ajándékba. A táblagépbe öltött okostelefon elsőre tényleg praktikus ötlet, játékszernek pedig csomagoljunk hozzá egy 3D tárgyszkennert. Jó, jó ezzel nyomtatni még nem fogunk tudni, de mire elég alapanyagot beszkennel kisöcsénk, lejjebb mennek a jelenleg még igencsak borsos 3D nyomtató árak, és talán kiderül, mire is lehet értelmesen használni otthon. 

Bátyánknak

A drónok most elég menőnek számítanak, így ezzel nehéz lesz mellé nyúlni. A DJI Phantom 3 Professional ráadásul beltérben is elboldogul az ultrahangos szenzorainak köszönhetően, persze az igazi terep odakint van. A hatótávolsága 2 kilométer, a levegőben ugyan csak 23 percet tartózkodik (ezért is vegyünk pótakkut), de legalább van annyira okos, hogy automatikusan visszatér a felszállási pontra az akkumulátor lemerülése esetén. Addig is persze mindent meg tud örökíteni a 4K digitális kamerájának köszönhetően álló vagy mozgókép formájában.

Húginak

A bombabiztos ajándékok között biztos helye van az Apple termékeknek, éppen ezért nem fürödhetünk be egy retinakijelzős MacBook Pro laptoppal. A negyedik generációs Intel Core i5 processzor egy ideig bőven elég lesz, akárcsak a 8 GB belső memória, ha pedig esetleg a 256 SSD merevlemez kapacitása kevésnek bizonyulna, vegyen magának külső egységet a zsebpénzéből!

Nővérünknek

Jó választás lehet egy okos mérleg, amely megbízható adatokat szolgáltat a testsúlyról és számos további érdekességgel is szolgál, így például a szoba levegőminőséget is méri, de mutatja a széndioxid-mennyiséget is. Az aktivitást természetesen napközben is mérni kell, így jöhet egy okos karpánt. A FitBit az egyik legjobb jelenleg a piacon. Nem szabad megfeledkezni a pihenésről sem, az alvásfigyelő rendszer nyomon követi az alvási ciklusokat, így állítólag segít jobban aludni és kipihenten ébredni. Az egészet keretbe pedig egy asztroszürke Ipad Air 2 fogja majd, természetesen 128 GB ROM-mal, hogy legyen minden adatnak hely, valamint 3G modullal, hogy mindig legyen net és mindenhol mindent meg lehessen majd osztani.

2015111103.jpg

Anyának

Dörzsölő mozgás, görgető mozgás, hintázó mozgás, sulykoló mozgás, áztató mozgás és hagyományos mozgás. Csokiból Gombóc Artúrnak ennyiféle már biztosan elég lenne, így reménykedjünk, hogy anyuci is megelégszik az LG új mosó-szárítógépével, amely pontosan 6 mozgáskombinációval tisztítja ruhákat. Ehhez még, ha hozzádobunk egy gőzporszívót, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a szív-töröl-szárít kombinációnak hála szem nem marad szárazon az ünnepi asztalnál.

Apának

Egy kis csomag is lehet telitalálat, persze nem árt, ha abban azért egy Leica fényképezőgép van. A Leica T az első kamera, amely teljes egészében alumíniumból készül, de persze nem csak azért szeretjük. A márka ráadásul ismerős is lehet még a múlt századból, a minőség semmit sem változott, így továbbra is ez az egyik legjobb masina!

Nagyapának

Nincs is jobb, mint jó időben a kertben dolgozni, különösen, ha a munkát nem mi végezzük. A házban, már annyi minden segíti a hétköznapokat, de szerencsére létezik robotfűnyíró is. Ez ráadásul nem csak vág, de egyben a gyepet is ápolja, mivel a levágott rövid fűszálak talajtakaróként is szolgálnak. Ez utóbbi indokot lehet majd hangoztatni a családban. A munkát persze felügyelni kell így is, de azt sokkal könnyebb egy masszázsülésből, amelynek négyféle módozata mellett még melegítő funkciója is van. A pihenés így teljes, még egy pohár fröccs a kézbe és mellé halk muzsikaszó a retro Philips rádióból, és mi leszünk a legkedvesebb unoka. 

Nagyinak

Elsőre igen praktikusnak tűnik a tűzhely-mosogatógép kombináció, reménykedjünk, legalább ennyire hasznos is. A nagyi mindenesetre biztosan elégedett lesz a 4 gázégővel, ráadásul még a sütő sem maradt ki, igaz nagy családi ebédeket ne tervezünk, mert a mosógatógép csak 6 terítékes. A robotporszívó tökéletesen kíméli a derekat, ha pedig még sem, akkor kölcsön lehet kérni nagyapától a masszázs ülést. A padló és a szőnyeg sem akadály, mondjuk az nem biztos, hogy érdekelni fogja, miszerint a iRobot Roomba navigációs rendszerének tucatnyi szenzorja 40 féle előre definiált mozgás segítségével percenként 67x monitorozza a szobát. 

Az Extreme Digital "Black Friday Kívánságlista" néven nyereményjátékot indított. A játékban résztvevők bruttó 500 000 forint értékig állíthatják össze kívánságlistájukat az Extreme Digital termékeiből. A végleges listát a BF@edigital.hu címre kell elküldeni 2015. 11.18. 23:59:59 óráig. A szerencsés nyertes a saját összeválogatott termékeit kapja majd a karácsonyfa alá.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr318069888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burzsuj_bw_logo-h240.png

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.
Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

instapromo3.png

Címkék

abramovics (10) airfrance (11) ajándék (12) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) armani (18) aukció (66) autó (99) ázsia (14) balc (39) befektetés (13) bentley (18) bor (31) brit (20) budapest (94) bugatti (15) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) chanel (11) christies (13) design (13) divat (79) dubai (14) ékszer (13) érdekesség (254) étterem (39) felmérés (55) ferrari (41) forbes (38) francia (53) gasztro (15) gasztronómia (33) golf (14) gucci (16) hajó (59) harrods (11) hermes (23) hotel (93) india (13) ingatlan (221) ital (13) jacht (61) játék (13) jóhely (12) jótékonyság (18) karácsony (24) kína (53) könyv (13) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) legdrágább (17) leggazdagabb (10) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) lv (14) lvmh (30) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) milliárdos (22) mobil (11) moszkva (11) művészet (11) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) olasz (57) olaszország (12) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) porsche (14) prada (11) rekord (11) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) rollsroyce (22) samsung (15) sothebys (20) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) tagheuer (10) társadalom (10) telefon (32) toplista (11) turizmus (86) usa (56) utazás (109) versace (11) vertu (19) vonat (11) vuitton (10) yacht (10) +
süti beállítások módosítása