Hirdetés

Hirdetés

Burzsuj

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.

Blog.hu Premium Selection - Hirdetésre ajánlott blog

Kapcsolat

Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

 

Címkék

007 (6) abramovics (10) afrika (8) airbus (5) airfrance (11) ajándék (11) alkohol (10) amerika (100) andrássy (53) andrassy (5) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) arany (6) armani (18) árverés (7) astonmartin (6) aukció (66) autó (99) auto (6) ázsia (14) balc (39) bank (8) befektetés (13) bentley (18) bicikli (5) bor (31) breitling (6) brit (19) buda (6) budapest (94) bugatti (14) burberry (15) burzsuj (166) bútor (9) carlosslim (5) cavalli (6) chanel (11) christies (13) design (12) dior (7) divat (79) dubai (14) dubaj (7) dupont (5) egyetem (5) ékszer (12) építészet (5) érdekesség (253) étterem (39) facebook (8) felmérés (55) felmeres (8) ferrari (40) film (6) florida (7) forbes (38) francia (53) fürdőszoba (5) gasztro (15) gasztronómia (33) gazdaság (8) golf (14) gucci (16) gyerek (7) hajó (59) hansgrohe (6) harrods (11) hazai (5) hermes (23) hongkong (5) hotel (93) ilbacio (5) ilbaciodistile (8) india (13) ingatlan (221) intel (5) ipad (5) ital (13) jacht (61) jaguar (5) jamesbond (6) jameslist (7) japán (8) játék (13) jófej (5) jóhely (12) jótékonyság (18) kalifornia (8) karácsony (23) kastély (6) kávé (5) kiállítás (8) kína (53) klm (5) klub (5) konyak (6) könyv (13) közelkelet (6) kultúra (8) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) laptop (5) lasvegas (6) legdrágább (17) leggazdagabb (9) lista (69) london (60) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) luxusipar (6) lv (14) lvmh (29) magángép (9) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) mercedes (8) mexikó (5) miami (9) michelin (5) milánó (7) milliárdos (22) milliomos (6) mobil (11) monaco (9) montblanc (5) moszkva (11) művészet (11) múzeum (6) neimanmarcus (7) német (7) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) oktatás (8) olasz (57) olaszország (12) öltöny (6) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) politika (6) porsche (14) prada (11) privatejet (7) putyin (5) ralphlauren (5) rekord (10) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) repülőtér (7) riva (6) riviéra (6) rolex (8) rollsroyce (22) róma (5) ruha (8) samsung (15) sothebys (20) spanyol (5) sport (9) statisztika (7) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) szolgközl (5) szovjet (6) tagheuer (10) társadalom (10) tech (5) telefon (31) tenger (8) tengeralattjáró (5) tiffany (5) toplista (11) turizmus (86) tv (6) usa (56) utazás (109) utazas (7) üzlet (9) vagyon (6) vásárlás (6) versace (11) vertu (19) veterán (5) vonat (11) vuitton (10) wallstreet (5) wealthx (5) whisky (9) wsj (6) yacht (9) +

Itt minden üveg 2000 óra napsütést tartalmaz

2016.10.22. Warren Buffett

1116metaxa1.jpg

Gondoltad volna, hogy a Metaxa alig több mint 100 éves? Bizony, a görög Sypross Metaxa 1888-ban töltötte meg vele az első palackot. A "borpárlat" itthon sem ismeretlen, hiszen az átkosban is hozzá lehetett jutni. Az előállítása valóban különbözik a megszokott módszerektől, borpárlatot és bort elegyítenek, ezt fűszerezik, de szerep jut az elkészítés során a rózsaszirmoknak és gyógynövényeknek is.

Egészen pontosan a görög szigeteken termő szőlőfajtákból (Savatiano, Sultania és Black Cornith) készül az a különleges bor, amelyet lepárolnak a Metaxa gyártásához. Az így nyert párlatot kézzel készített tölgyfa hordókban érlelik, majd koros muskotályborokkal, kevés természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. Ezt a keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át, majd legalább további hat hónapig érlelik, és a palackozás előtt 48 órán keresztül -6 Celsius-fokos hőmérsékleten hűtik.

1116metaxa3.jpg

A Metaxa esetében a csillagok a hordóban (legalább) eltöltött évek számát mutatják. Az üvegeken van ugye 3 és 5 (38 % alkoholtartalom), valamint 7 és 12 csillag (40 %). A sor elején a gyümölcsös ízvilág hasonló, de az ötcsillagos szárazabb, a hétcsillagos markánsabb és összetettebb ízű, itt már felismerhető az érleléshez használt hordó, a sor végén pedig már erőteljesen dominál a fás jellegű íz, de akad némi csokoládés krémesség is. A csillagokat azonban el is hagyják, a Grande Fine név alatt 8-15 éves párlatok keverékéből készült ital kerül forgalomba, míg a Private Reserve esetében 20-30 éves párlatokról beszélhetünk. A Metaxát hagyományosan tisztán, esetleg jégre töltve fogyasztják 18-20 Celsius-fokos állapotban.

A legburzsujabb minden bizonnyal az AEN (45,3 %). A különleges kiadást a márka 120. születésnapjára készítették el, és az 1888 darab kristálypalackban kizárólag az 1. számú hordóban érlelt italt tartalmazza. Az ebben a hordóban lévő Metaxa több, mint 200 különböző borpárlat 80 évig tartó érlelésének eredménye. A palackot magát egy különleges formájú, 20 karátos aranyfestékkel, kézzel díszített kupak zárja, és mindegyik sorszámozott és tartalmaz egy Mesterkeverő által kézzel aláírt eredetigazolást is. Fogyasztani csak tisztán érdemes!

1116metaxa5.jpg

komment

Címkék: gasztro ital érdekesség gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr2111829329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.