Az ország jó helyei – Sárvár
Hol található az Európában az egyik legjobb spa? Sárváron. A jó hír, hogy épült köré egy ötcsillagos szálloda azért, hogy a magyar burzsujok belföldön is tudjanak megfelelő színvonalon pihenni. Sárvár és környéke ráadásul számos érdekes programot kínál, így unatkozni akkor sem fogunk, ha megcsömörlünk a wellnesstől. Persze ez utóbbira azért kicsi az esély.

 
A rómaiak által alapított Sárvár festői kisváros a Rába partján, fürdővárosi történelme  mégis viszonylag új keletű, csupán 1961-ben találtak itt gyógyvizet kőolajkutatók. A város látványosságai közé tartozik az arborétum és a sárvári vár is. Az utóbbi arról nevezetes, hogy Nádasdy Ferenc vezetésével a lakosság 1532-ben visszaverte a török ostromot, de van egy kis Báthori Erzsébet-vonal is, hiszen a gróf feleségenként jó ideig itt élt a családi kastélyban. (A történészek szerint a köré épült nem éppen pozitív legenda, mint a szüzek vérében való fürdőzés és egyéb kegyetlenkedések a képzelet szülöttei, és csupán a vagyon megszerzésére irányuló koncepciós per részei voltak.)
 
Na, de térjünk vissza a Spirit-hez. A hotel számos díjjal büszkélkedhet, de ami talán a legmeggyőzőbb, hogy tavaly ők nyerték el a European Health&Spa Award 10 kategóriája közül a Best Destination Spa elismerést. Nemzetközi zsűri találta a kontinens legjobb spa-jának, erre pedig talán lehet adni. (Az idei győztes ebben a kategóriában a Lefay Resort And Spa lett, a képek alapján a Garda-tónál található szálloda is megérdemelte az elsőséget. A jövő hétvégére már foglalhatunk is szobát, 3 éjszakára a kedvezményes ajánlat 1800 euró.)
 
A Spirit Hotel 2008 tavaszán nyílt meg Sárváron. Szerencsére a hazai „egyenwellnessszállodáktól” eltérően a hotelnek van saját stílusa, amely tényleg öt csillagos. A 273 szoba, illetve lakosztály – mindegyikhez tartozik erkély vagy terasz – berendezése ízléses, van ahol a keleties stílusvilágot idéző körágy található, van ahol saját pezsgőfürdő a szobában. A szálloda designja hozza az elvárt színvonalat, a személyzet tudja a dolgát, a büféétkezés választéka pedig bőséges, igaz, az egyetlen hiányérzet éppen itt merült fel. Természetesen nem Michelin-csillagot vártunk, de innen hiányzott valami kis plusz. A Spiritben egyébként meglévő „wow-érzés” itt valahogy nem érződött. A konyha csak az átlagot hozza.
A lényeg azonban a tízezer négyzetméteres alapterületű Oázis wellness- és fürdőrészleg a maga 22 medencéjével, amelyhez gyógyászati és medical spa központ is tartozik. A szállodának saját termálkútja is van, amely minden termálvizes medencében megtalálható. A medencéket az 1056 méter mélyből feltörő 46 °C-os gyógyvíz táplálja, és ezeknél a vizet naponta lecserélik Az összetételét tekintve alkalikus, nátriumbikarbonátos, kellemesen lágy, selymes, finom tapintású, szagtalan, nem agresszív víz, amely alkalmas krónikus mozgásszervi betegségek kezelésére, műtétek, balesetek, sportsérülések utókezelésére, izomlazításra. Van itt minden fajta medence: a gyógymedencék mellett fekvő- és ülőmasszázsokkal, nyakzuhanyokkal, különböző masszázsfúvókákkal, masszázspadokkal, gejzírekkel, vízi gombákkal tarkított élménymedencék, vagy éppen különleges kialakítású sodrófolyosó. 

Nehéz elképzelni, hogy lenne bárki is, aki ne találna itt magának megfelelő helyet, a személyes kedvenc a pihenő részleg, ahol nyugodtan lehet relaxálni a baldachinos nyugágyakban. Az egyes részlegek elkülönítése egyébként is tökéletes, erre jó példa nem csak az említett relaxációs részleg, de a 25 méteres nagymedence is, ezeket ugyanis úgy szeparálták el, hogy az elválasztó üvegfelületeknek köszönhetően nem zavarják a ki(be)látást, lényegében az egész fürdőrészleg belátható. A kétszintes, faburkolatú szauna világ egy picit persze jobban elszeparálódik, de csak azért, hogy az összesen 9 fajta szaunatípus nyugodtan és ruhátlanul élvezhető legyen. (A finn szauna és a gőzfürdő mellett stollen szauna, rózsa szauna, jégkamra, infraszauna, bioszauna, lakónium, valamint aromakabin is van.)
A wellness részlegen egyébként olyan különlegességeket is kipróbálhatunk, mint a hamam és a razul. Ez előbbit talán a többség is ismeri, így csak az utóbbira vesztegetnénk szót. A Razul óegyiptomi gyógyiszap kezelés, ami a gyógyiszap pakolást ötvözi a gőzfürdő hatásával. A testre felhelyezett gyógypakolást egy gyógyfüves gőzhelyiségben - erőteljes átmelegítést a gyógynövények gőze fokozza - bemasszírozzák, ez serkenti a keringést, stimulálja az immunrendszert, méregteleníti a testet, szépíti a bőrt és erőteljes ellazulást eredményez. Az ezt követő pakolás pedig hidratálja a bőrt, pótolja az elveszített ásványi anyagokat.
A hölgyek minden bizonnyal a Thali’Sens kezeléseket fogják értékelni, amelyek a kikapcsolódás mellett a bőr feszességéről is gondoskodnak. Itt a tengervíz és az iszap gyógyító erejét növényi kivonatokkal kombinálják úgy, hogy az összes érzékszervünkre hatnak: speciális teákat kortyolva finom illatok, lágy mozdulatok, különleges hangok és fények biztosítják a harmóniát. A gyógyászati és wellnesskezelések, valamint a szépségrituálék közül egyébként biztos mindenki talál kedvére valót, már csak azért is mert igen szép számban vannak. A kaviárral kombinált mezoforézis ugye, hogy jól hangzik?
A pihenés és kikapcsolódás egyéb formái is adottak, a szállodában van bowling- és squashpálya, valamint teniszezni is lehet, a környéken pedig lehetőség van nordic és power walkingra, kerékpározásra, lovaglásra és golfra is, hiszen Bükfürdő csak 25 km. Nem csak ez utóbbi miatt érdemes azonban autóba is ülni, Kőszeg és Sopron szintén nincs messze, és ott a Balaton-felvidék is.
 
Jó hír azoknak, akik nem akarják a Budapestről két és félórás autóutat kerekeken megtenni, hogy van helikopteres transzfer is. A fővárosból Sárvára egy négyszemélyes Eurocopter SA 341G Gazella típusú repülő alkalmatossággal retúr 760 ezer forintból már le is jutunk. Szinte ingyen van.
 
Update: Aki a pihenés mellett valami igazán új élményre vágyik, annak érdemes ellátogatni Lukácsházára. Az itt található Biotájház a száz évvel ezelőtti falusi életet mutatja be. Ne skanzent képzeljünk el, itt valóban így élnek az itteniek! Az élelem mellett a mindennapok használati tárgyait is ők állítják elő. Van itt minden, biodinamikus gazdálkodási mód, Holdnaptár alkalmazása, paraszti gasztronómia, tájhű gazdálkodás. A legjobb a helyben készült langalló, amely mellé nagyon jó vidéki adomák is jártak …

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr893093426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burzsuj_bw_logo-h240.png

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.
Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

instapromo3.png

Címkék

abramovics (10) airfrance (11) ajándék (12) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) armani (18) aukció (66) autó (99) ázsia (14) balc (39) befektetés (13) bentley (18) bor (31) brit (20) budapest (94) bugatti (15) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) chanel (11) christies (13) design (13) divat (79) dubai (14) ékszer (13) érdekesség (254) étterem (39) felmérés (55) ferrari (41) forbes (38) francia (53) gasztro (15) gasztronómia (33) golf (14) gucci (16) hajó (59) harrods (11) hermes (23) hotel (93) india (13) ingatlan (221) ital (13) jacht (61) játék (13) jóhely (12) jótékonyság (18) karácsony (24) kína (53) könyv (13) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) legdrágább (17) leggazdagabb (10) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) lv (14) lvmh (30) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) milliárdos (22) mobil (11) moszkva (11) művészet (11) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) olasz (57) olaszország (12) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) porsche (14) prada (11) rekord (11) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) rollsroyce (22) samsung (15) sothebys (20) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) tagheuer (10) társadalom (10) telefon (32) toplista (11) turizmus (86) usa (56) utazás (109) versace (11) vertu (19) vonat (11) vuitton (10) yacht (10) +
süti beállítások módosítása