Kacsa lesz a luxus-kacsahajó

Várhatóan június végén-július elején hajózik be Budapestre a Swimming Duck Plaza, ami pontosan az, aminek első hallásra tűnik: egy bazi nagy kacsa formájú hajó. A május közepén elkészült hajó egyben egy luxus bevásárlóközpont is, ami Németországból indul, majd végigcsorog a Dunán, megállva a fontos városokban, így Bécsben, Pozsonyban, Budapesten és Belgrádban is. Az úszó luxusáruház kínálata kikötésről kikötésre változik majd annak fényében, hogy milyen üzletek találhatók az adott városban. A hajónak ráadásul nem lesz kapitánya, mivel egy szuperokos számítógép irányítja azt, de humán legénység sincs, azok szerepét robotok veszik át... Ööö, mi van?!

Gigantikus kacsapláza érkezik Budapestre címmel futott be hozzánk a fenti anyag, amit annak dacára vagy fél tucat jó nevű újság a kétely legkisebb jele nélkül átvett, hogy elképesztő állítások vannak benne. A hajóról például azért nincs kép, mert a fejlesztések a legnagyobb titokban zajlottak és azért nem hallhatunk egyetlen konkrét luxusmárka-nevet sem, mert a tárgyalások még a végső fázisban vannak. Hovatovább, a hajót építő Crediton Investment annyira kedveli Budapestet, hogy a kedvünkért - csak nálunk - egy szinttel több luxusüzlet lesz a kacsahajón. Az állítólagos cég nevére keresve a Google csak ezt a sajtóközleményt dobja ki, míg a nyilatkozó Kevin Barnett-ből legalább kettő is akad: egyikük forgatókönyvíró, másikuk stand-up comedys. Barnett amúgy azt is hozzátette, hogy a Budapestre tervezett plusz egy emelet érintheti az egyik budapesti hidat is, amúgy pedig a Kacsapláza Európa egységét és gazdagságát (!) szimbolizálja, miközben igyekszik felhívni a figyelmet környezetünk védelmére.

A közlemény végén volt egy nagyonnemzetközi telefonszám, amit a fentiek fényében nem tudtam nem felhívni. Kicsit sem lepődtem volna meg, ha nem létezik, esetleg egy dél-kelet ázsiai textilüzem vezetője szól bele mandarin nyelven, de nem ez történt. Kérdésemre, miszerint ez most ugye nem komoly, egy, a hangja alapján középkorúnak tűnő fickó kezdett győzködni, hogy bár tisztában van az egész furcsaságával, de nagyon is komoly a dolog. Kérdésemre, hogy akkor mondjon legalább egy luxusmárkát, ami ott lesz, nem tudott/akart válaszolni, máskülönben kedélyesen elbeszélgettünk, de nagyon nem győzött meg. Ha azonban valamilyen csoda folytán július végén mégis eltakarná egy bazi nagy kacsahajó a Parlamentet, akkor én leszek az első, aki körbealgátlanítja a hajótestet - már ha nem fogják azt kacsatollakkal borítani.

Az eredeti közlemény, vágatlanul

Gigantikus kacsapláza érkezik Budapestre

A magyar fővárosban is kiköt a Swimming Duck Plaza nevű óriás folyami hajó, úszó luxusbevásárló központ. A nyáron Németországból a Fekete-tengerig haladó „csodakacsa” Budapesten időzik a legtovább.

 

Az Úszó Kacsapláza (Swimming Duck Plaza) a világ egyik legnagyobb folyami hajója, amely egyben luxus bevásárlóközpont is. A gigantikus kacsához hasonlító hajó Németországból indul júniusban végcélja, a Fekete tenger felé. Útja során hosszabb időt tölt az olyan Dunamenti nagyvárosokban, mint Bécs, Pozsony, Budapest, Belgrád. A pláza a vízre eresztés pillanatától lesz a nagy nyilvánosság előtt látható, a fejlesztések ugyanis teljes titokban zajlottak.

A május közepére elkészült és tesztelt, teljesen automatizált, számítógépek által irányított szerkezet egyben bevásárlóközpont is, amelyben nemzetközi luxusmárkák képviseltetik magukat. Az Úszó Kacsapláza tulajdonosa, a Crediton Investments nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy minden országban vadonatúj márkákkal ismerkedjenek meg a látogatók, így igazi újdonságok érkeznek Budapestre is a folyó hullámain.
“A Crediton Investments, illetve a luxuscikkeket gyártó és forgalmazó cégek között zajló tárgyalások már a végső fázisba értek. A hajón működő üzletek bérlői városról városra változnak, így garantálva, hogy minden vásárló olyan márkákkal találkozzon, amivel hazája üzleteiben korábban még soha” – nyilatkozta Kevin Barnett, a Swimming Duck Plaza projekt vezetője.

Budapest több szempontból is különleges, hiszen útja során itt köt majd ki a leghosszabb időre az Úszó Kacsapláza. Magyarországon ugyanis - kiszolgálva a bérlők növekvő igényeit - egy további szinttel bővül a hajó, amelyen így újabb üzletek kapnak helyet. “Az előkészületek jelenlegi fázisában ugyan nem zárható ki teljes bizonyossággal, hogy az átépítés utáni állapot esetleg érintheti az egyik budapesti hidat, de le kell szögeznem: mindent megteszünk, hogy megtaláljuk a minden fél számára kielégítő megoldást, illetve magától értetődően alávetjük magunkat a magyarországi, illetve nemzetközi szabálynak” – közölte Kevin Barnett.

Az Úszó Kacsapláza Európa egységét és gazdagságát szimbolizálja, miközben igyekszik a figyelmet környezetünk védelmére, a Duna iránti felelősségünkre irányítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr272916864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burzsuj_bw_logo-h240.png

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.
Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

instapromo3.png

Címkék

abramovics (10) airfrance (11) ajándék (12) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) armani (18) aukció (66) autó (99) ázsia (14) balc (39) befektetés (13) bentley (18) bor (31) brit (20) budapest (94) bugatti (15) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) chanel (11) christies (13) design (13) divat (79) dubai (14) ékszer (13) érdekesség (254) étterem (39) felmérés (55) ferrari (41) forbes (38) francia (53) gasztro (15) gasztronómia (33) golf (14) gucci (16) hajó (59) harrods (11) hermes (23) hotel (93) india (13) ingatlan (221) ital (13) jacht (61) játék (13) jóhely (12) jótékonyság (18) karácsony (24) kína (53) könyv (13) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) legdrágább (17) leggazdagabb (10) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) lv (14) lvmh (30) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) milliárdos (22) mobil (11) moszkva (11) művészet (11) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) olasz (57) olaszország (12) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) porsche (14) prada (11) rekord (11) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) rollsroyce (22) samsung (15) sothebys (20) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) tagheuer (10) társadalom (10) telefon (32) toplista (11) turizmus (86) usa (56) utazás (109) versace (11) vertu (19) vonat (11) vuitton (10) yacht (10) +
süti beállítások módosítása