


- a vastag, hőtartást szolgáló porcelánfal a csésze legtetején elkeskenyedik, így a kávé hőtartását jól szolgálja a vastag falú csésze, de a szél elvékonyított kialakítása miatt a szájnak is kellemes belőle inni.
- vastag csészefal, hogy a csak melegen finom eszpresszó hőmérsékletét a csésze minél tovább tartsa. (Ezért is tartják a csészéket vendéglátóhelyeken a kávégép forró tetején, hogy meleg csészébe érkezzen a friss kávé.)
- egyszerűen egymás tetejére illeszthető, virágkehely formájú csészealak, hogy kávézókban is könnyen, gyorsan használható legyen. Érdekes megfigyelni, hogy a kialakítás csak 2 csésze egymásra helyezését engedi stabilan, a harmadik már ledől. Ez sem véletlen, 2 csészét még át tud melegíteni a kávégép, a harmadikat már nem.
- jó felismerhetőség, kerekséget, lágyságot sugalló forma
- 'Vezúv effektus': a csészét kiemeli, porondra helyezi a tányér, mivel a közepe magasabban van mint a széle, ezzel hangsúlyozza, keretezi a csészét.
- a tányéron körben egy mélyebb árok szolgál a cukor és a kiskanál kényelmes elhelyezésére
Alább a Mester két kültéri műve (fent Chicago, lent London)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.