Egy hibátlan burzsuj hétvége Hévízen

Új-zélandi moha a wellness részleg falán

Szerintem nem sokan mentek még rajtam kívül 500 oldalas Pelevin regénnyel a hónuk alatt thai masszázsra. Oké, nyilván nem így terveztem, gondoltam két szaunázás között fogom majd olvasni a medence mellett, csakhogy akkor azonnal kaptunk időpontot a vasmarkú thai csajokhoz. Szóval úgy esett, hogy a recepción hagytam a könyvet, hagyva, hogy az ott ülő hölgyek ez alapján a fülszöveg alapján alkossanak minél pontosabb képet rólam: „T. gróf találkozik Dosztojevszkijjel is, aki egy számítógépes játék főhőse, és a holt lelkeket kell pusztítania Péterváron, hogy megszerezze a radioaktív sugárzás ellen védelmező napi vodkaadagját.”

Múlt hétvégén a hévízi Zena Beauty + med centerben jártunk, ki akartuk pihenni a szerdától péntekig tartó gyilkos Sziget+munka kombinációt, egyúttal gondoltuk leteszteljük nektek a tavasszal nyílt wellness központot/high tech szépségszalont/fogorvosi rendelőt/plasztikai sebészetet. Szerencsére ez utóbbit nem kellett kipróbálnunk, mert ez a rész csak később nyílik, és most a fogorvosi rendelőhöz is túl jó kedvünk volt. De a wellness és kozmetika részben olyan dúlást vittünk végbe barátnőmmel, mint ártány a pagonyban.

A hangsúlyos orosz feliratok jelzik, honnan jönnek most már Hévízre a legtöbben

A Zena annyira jól néz ki, hogy szinte hihetetlen, hogy Hévízen van. Persze nincs bajom az ottani szállodákkal és a tófürdővel, a tó körüli mocsári ciprusos liget is nagyon szép, és a borospincék is rendben vannak, de valljuk be, kevés arrafelé az építészeti remekmű. Azért ez sem az, egyszerűen csak modern, szép, letisztult, rendben van, na. A Zena oldalán saját kis utcát is kialakítottak a tulajdonosok, ahol kis patak csobog, mellette a snack bár asztalaival, ahonnan halványan már látni az üvegfalak német, magyar és cirill betűin keresztül a manikűrt, a lábmasszázst, és néhány kezelést a legkevésbé intimek közül. Az épület belül még jobb, mint kívül. Egy olyan helyhez, ahol az ellazulás az elsődleges, a minimalista design illik legjobban, itt nincs egy felesleges bútor vagy díszítés, minden a helyén van, az egészen különleges zöld árnyalatú új-zélandi moha pedig több helyen is visszaköszön az épületben, de persze a medence környékén a leghangsúlyosabb.

Meglepő, de a Zenában csak négy vendégszoba van. Persze érthető a visszafogottság, hiszen ez nem hotel, szállodai szoba pedig bőven akad a városban. A fő cél pedig amúgy is az, hogy aki majd igénybe veszi a plasztikai sebészetet, itt tudjon lábadozni. Ezért van az ágy mellett külön nursery gomb, aljzat az oxigénpalacknak, és a szoba legjobb mókája, a távirányító az ágyhoz. Elektromos motorokkal lehet ugyanis állítani a fej- és a lábrészt egészen tág határok között, akár a teljesen lehetetlen pozícióig is, bevallom, a Szigettől még tompa aggyal nagyon sokáig eljátszottam vele.

A legjobb viszont a fapadlós terasz. Ekkora teraszt talán még semmilyen szállodában nem láttam, akkora, mint a szoba, két napágy van rajta, de gond nélkül elférne tíz is. A design és a hangulat pedig egy csipetnyi Davos Hévízen, tízpontos. Csak két apróság a szobával kapcsolatban: egyetlen szék sincs bent, a másik, hogy a távirányítós ágy alsó része kijjebb van, mint a felső, ezért kb. harminchatszor rúgtunk bele a szélébe másfél nap alatt.

Mit mondhatnék a kezelésekről? A masszázsszoba nagyon szép, a thai lányok értik a dolgukat, a pedikűr masszázsszékben zajlik, és adnak hozzá Napi Gazdaságot és Világgazdaságot is (a Pelevin könyvem persze a recepción ragadt, pech). A dolgozók jó része pedig beszél oroszul, ismerve a vendégkört. Az oroszok ugyanis imádják a Zenát, ottlétünkkor például kibérelték az egész wellnessrészleget néhány órára, ez jellemző. Rendes, 33 méteres úszómedence sajnos nincs, valószínűleg nem volt neki hely, de a szaunák, a gőzfürdő és masszázsmedencék bőven kárpótoltak. Szuper, pihentető hétvége volt, így utólag csak egy dolgot sajnálok: a hévízi tófürdőben úszás ezúttal kimaradt.

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr793164712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burzsuj_bw_logo-h240.png

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.
Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

instapromo3.png

Címkék

abramovics (10) airfrance (11) ajándék (12) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) armani (18) aukció (66) autó (99) ázsia (14) balc (39) befektetés (13) bentley (18) bor (31) brit (20) budapest (94) bugatti (15) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) chanel (11) christies (13) design (13) divat (79) dubai (14) ékszer (13) érdekesség (254) étterem (39) felmérés (55) ferrari (41) forbes (38) francia (53) gasztro (15) gasztronómia (33) golf (14) gucci (16) hajó (59) harrods (11) hermes (23) hotel (93) india (13) ingatlan (221) ital (13) jacht (61) játék (13) jóhely (12) jótékonyság (18) karácsony (24) kína (53) könyv (13) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) legdrágább (17) leggazdagabb (10) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) lv (14) lvmh (30) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) milliárdos (22) mobil (11) moszkva (11) művészet (11) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) olasz (57) olaszország (12) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) porsche (14) prada (11) rekord (11) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) rollsroyce (22) samsung (15) sothebys (20) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) tagheuer (10) társadalom (10) telefon (32) toplista (11) turizmus (86) usa (56) utazás (109) versace (11) vertu (19) vonat (11) vuitton (10) yacht (10) +
süti beállítások módosítása