Mi van az after shave-en túl?

121019cosmetic4.jpg

Egy rendhagyó témájú poszt, ezúttal egy kicsit másmilyen burzsujságról

Egy burzsuj mindig ad magára. A tökéletesen az alkatunkra szabott öltöny, a kényelmes lábbeli, az öltözékhez és az alkalomhoz illő karóra, és egy-két jól elhelyezett kiegészítő mellett az összképet meghatározza az ápoltság is. Ez persze nem csak a burzsujok kiváltsága, így ez a poszt – reményeink szerint - egy Burzsuj Blog olvasó számára is érdekes lehet. A hölgyekkel majd egy külön posztban foglalkozunk, ez itt most a férfiaknak szól...

Talán kezdjük azzal, hogy mi férfiak nem vagyunk könnyű helyzetben: amíg a női nemnek természetes az éjszakai krém és testápoló kombó, addig mi könnyen elveszünk az after shave-en túli világban. Cleanser, scrub, lift treatment, under eye gel - ugyan nem bonyolult szavak, de pontosan miért, mikor és hogyan kell ezeket használni? A lentiekben erre próbálunk meg választ adni, a dolog ugyanis minket is érdekelt miután a néhány évvel ezelőtti állapothoz képest most már itthon is számos olyan kozmetikum elérhető, amely a férfiaknak ajánlott!

Nem vagyunk a téma szakértői, így inkább olyanhoz fordultunk, aki pontosan érti, tudja és csinálja is: Mészáros Bea, a Gránátalma Szépség - és Egészség Központ munkatársa segített abban, egy kicsit hogy "megvilágosodjunk". Sajnos még mindig egy kézen meg lehet számolni azon helyeket, ahol velünk is megfelelőképpen foglalkoznak. Ez a hely azon kevesek egyike itthon, ahol a férfikozmetika is a repertoárban szerepel.

De miért is kell nekünk másfajta gondoskodás? A férfiak bőre mintegy 20 százalékkal vastagabb mint a nőké, ezért egyrészt sokkal nehezebb a hatóanyagok bevitele, másrészt fontos hogy az elhalt hámsejtek a kezelés előtt el legyenek távolítva. A faggyútermelés is sokkal intenzívebb, ezért zsírosabb a bőr, mondjuk ennek köszönhető az is, hogy nálunk később kezdenek el a ráncok kialakulni.

A biológiai folyamat úgy néz ki, hogy a mi bőrünk a pubertás korban zsíros(abb), ezt követően 30 éves kor körül kialakul a normál bőrtípus, majd viszonylag hamar - kevés embernek marad tartósan normál a bőre – fellép a víz-, illetve zsírhiány. A hölgyekhez képest a férfiaknak tovább marad zsíros a bőre, de 35-40 év között – ha kevésbé zsíros a bőr, akkor már hamarabb - már nekünk is érdemes foglalkozni az intenzív ápolással. Ilyenkor már jöhetnek a ránctalanító kezelések és a kozmetikai szerek. Sőt, ajánlott hamarabb elkezdeni, ugyanis a prevenció itt is érvényes. A már kialakult ráncokkal sokkal nehezebb bármit is kezdeni, „komolyabb munka" visszafordítani a folyamatot és megakadályozni azt, hogy kevésbé legyen hidratált a bőr.

121019cosmetic2.jpg

Mikor és hogyan kell egy férfinak ápolni a bőrét? A válasz: reggel és este. A bőrt először is mindig tisztítsuk le, ez fontos reggel és este is. A célnak többfajta termék is megfelel. El lehet végezni tisztítótejjel, géllel, vagy szappanmentes szappannal – a mezei szappan szárítja a bőrt, amire nem mindig van szükség -, ezt követően viszont célszerű az eredeti szintre visszahozni a bőr pH értékét. A tonizálás azért fontos, mert a tisztítószerek nem mindig pH semlegesek, így bátran használjunk tonikot. Zárásként nappalra ajánlott hidratáló krémet alkalmazni, mert attól nem fog még jobban bezsírosodni a bőr, ami ugye nem fogja zavarni a használóját.
A lefekvés előtt szintén célszerű a már említett módon letisztítani a bőrt, amit követhet egy tápláló ápolókrém. A hidratáló termékekből is vannak táplálóak, csak a koncentrátum a különbség. Fontos, hogy az éjszaka folyamán regenerálódik a bőrünk, ezért ilyenkor tápláló, regeneráló hatóanyagokat tartalmazó szereket használjunk. (Nem véletlenül vannak nappali és éjszakai krémek.) Naponta célszerű használni szemránckrémet/gélt is, ezt viszont tetszés szerint lehet reggel vagy este, esetleg mind a két alkalommal.

Nem szabad megfeledkezni a heti egyszeri rituálékról sem. Az elhalt hámsejtek eltávolítására otthon a bőrradír a legalkalmasabb. Ezzel arra késztetjük a bőr alsó rétegét, hogy új sejteket képezzen. Túlzásba nem szabad esni, ha a kelleténél gyakrabban csináljuk, akkor a bőr túlzott sejttermelésbe kezd, és megvastagodik. A leggyakoribb ilyen otthon használatos kozmetikum a szemcsés bőrradír, amelynek segítségével mechanikus módon, körkörös mozdulatokkal tudjuk eltávolítani az elhalt hámsejteket. Nem ördögtől való rendszeres arcpakolás/maszk használata sem, ezek értékes ásványi anyagokat és vitaminokat juttatnak a bőrbe.

Fontos az is, hogy figyelemmel kell lenni az évszakokra is. Nyáron inkább ne használjunk zsíros krémeket, mivel ilyenkor a faggyútermelés erősebb, így alapban is zsírosabb lehet a bőr. Télen ezzel szemben jobban kiszáradhat a bőr, így ekkor bizony van helye az ilyen termékeknek.

121019cosmetic3.jpg

Manapság a bőség zavarával küzdünk, ami a termékválasztékot illeti: a néhány évvel ezelőtti állapot gyökeresen megváltozott. A hazai polcokon már sok fajta férfikozmetikum megtalálható, hiszen a Biotherm, a Clinique, a Clarins, L'Oreal Men Expert is ott van az üzletekben a hagyományos Nivea mellett. Az említetteken kívül ráadásul már olyan márkák is elérhetők, mint mondjuk a Lancome Men, a Shiseido Men vagy éppen a 4VOO. A kanadai bőrápolási és kozmetikai cég termékeit számos híresség is használja, annak ellenére, hogy viszonylag fiatal vállalkozásról van szó, amelyet közel egy évtizede alapított Marek Hewryk vegyész, biológus. A 4VOO jellemzője, hogy a termékek a természetes hatóanyagokat és a mesterséges összetevőket próbálják a leghatékonyabb módon ötvözni. Itthon néhány szalonban már ott vannak a termékeik, Budán a Gránátalma Szépség - és Egészség Központban, vagy egy kicsit távolabb a londoni Harrods vagy a párizsi Lafayette áruházakban is találkozhatunk velük.

Tehát elég burzsuj ahhoz, hogy a 4VOO termékein keresztül mutassuk be azt, mi és mire való. Az egyes márkák esetében természetesen a pontos összetevők különbözhetnek, de az elnevezések többnyire hasonlóak, így tájékozódásnak tökéletesen megfelel a lenti felsorolás.

Repairing After Shave Balm - Regeneráló borotválkozás utáni balzsam

Védi a bőrt a borotválkozás okozta irritációtól, regeneráló hatású, csökkenti a ráncok kialakulását, valamint hidratálja és nyugtatja bőrt. A 4VOO esetében a szer tartalmaz egy Palmatine nevű növényi kivonatot, amely közvetlenül a szőrtüszőkre hatva lassítja a szőrnövekedést, tovább megőrizve a bőr simaságát.

Facial Balancing Cleanser - Frissítő arctisztító

Ennek használatával szabadulunk meg a szennyeződésektől, de optimalizálja a bőr egyensúlyát, valamint ez is hidratál és táplál.

Ultimate Shaving Cream - Borotvakrém

A borotválkozás során elkerülhetetlen a mikrosérülések keletkezése, amely hajlamosabbá teszi a bőrt a fertőzésekre, ezért nagyon fontos az antibakteriális védelem, a gyulladások megelőzéséért. Arról nem is beszélve, hogy puhítja a szőrszálakat, tehát könnyebb a borotválkozás.

Balancing Skin Toner – Arctisztító tonik

Nemcsak eltávolítja a szennyeződéseket, de összehúzza a pórusokat, és helyreállítja a bőr pH értékét. A szer szintén hidratál, és véd a szabadgyökök káros hatásaitól, valamint gyengéden hámlaszt is.

Deep Exfoliation Scrub – Intenzív bőrradír

A peelingben található apró kis golyócskákkal végzett masszázs felpezsdíti a vérkeringést, mikro sérülések okozása nélkül segíti a bőrt a hámlásban. A gyümölcssavak pedig az elhalt hámsejteket összekötő anyagok gyengéd feloldásával szépítik a bőrfelszínt. A kezelés után alkalmazott egyéb ápoló készítmények hatóanyagai a bőrbe sokkal könnyebben szívódnak fel. Vitalizálja, hidratálja és stimulálja a bőrt, felgyorsítva a természetes hámlás folyamatát, és mellesleg csökkenti az öregedés látható jeleit.

Facial Energizing Mask – Energetizáló arcpakolás

Az energizáló maszk segíti a természetes megújulási folyamatokat, serkenti és tisztítja a bőrt.

Maximum Renewal Moisturizer – Regeneráló, bőrmegújító hidratáló

Ez a szer igen gazdag nedvességmegkötő és ápoló hatóanyagokban, amelyek serkentik és támogatják a bőr természetes megújulási folyamatait. Az igen jó hidratáló hatása mellett antioxidáns összetevői védelmet nyújtanak a káros környezeti hatásokkal szemben is. Az öregedésgátló peptidek szabályozzák a sejtaktivitást, elősegítik a kollagénszintézist, amelyek együttesen a bőr kötőszövetének a megerősödését eredményezik, magyarul csökkenti a finom ráncokat és az öregedés látható jeleit.

Ultra Intensive Age-Defying Complex - Ultra erős anti-aging komplex

Lassítja az öregedési folyamatokat, halványítja a ráncokat, erősíti a bőr szerkezetét, vitalitását. Nyugtatja, hidratálja és regenerálja a bőrt, beépülve hosszú, tartós hatást eredményez, de halványítja az öregségi foltokat, egységesíti a bőr színét.

Uber TECH Super-Restoring Night – Bőrmegújító éjszakai ápoló

A 4VOO ezen terméke csökkenti a tesztoszteron negatív hatásait, növeli a kollagén szintézist, így láthatóan csökkenti a ráncokat és megakadályozza a vízveszteséget. Emellett megvédi a bőrsejtek DNS állományát, megakadályozza az UV károsodást, növeli a bőr ellenálló képességét a stresszel szemben, erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Elősegíti a víz hatékonyabb felszívódását és áramlását a sejtmembránon keresztül, ezáltal fokozottabb hidratációt biztosít.

Rejuvenating Under Eye Gel – Fiatalító szemránc krém

A frissítő és nyugtató gél az érzékeny szem környéki bőr ápolására és megújítására való. A kapillárisokat erősítő, gyulladáscsökkentő hatóanyagai megelőzik a szem alatti sötét karikák kialakulását, míg feszesítő összetevőinek köszönhetően csökkentik a szem környéki ödémát.

121019cosmetic3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr224863472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burzsuj_bw_logo-h240.png

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.
Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

instapromo3.png

Címkék

abramovics (10) airfrance (11) ajándék (12) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) armani (18) aukció (66) autó (99) ázsia (14) balc (39) befektetés (13) bentley (18) bor (31) brit (20) budapest (94) bugatti (15) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) chanel (11) christies (13) design (13) divat (79) dubai (14) ékszer (13) érdekesség (254) étterem (39) felmérés (55) ferrari (41) forbes (38) francia (53) gasztro (15) gasztronómia (33) golf (14) gucci (16) hajó (59) harrods (11) hermes (23) hotel (93) india (13) ingatlan (221) ital (13) jacht (61) játék (13) jóhely (12) jótékonyság (18) karácsony (24) kína (53) könyv (13) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) legdrágább (17) leggazdagabb (10) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) lv (14) lvmh (30) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) milliárdos (22) mobil (11) moszkva (11) művészet (11) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) olasz (57) olaszország (12) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) porsche (14) prada (11) rekord (11) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) rollsroyce (22) samsung (15) sothebys (20) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) tagheuer (10) társadalom (10) telefon (32) toplista (11) turizmus (86) usa (56) utazás (109) versace (11) vertu (19) vonat (11) vuitton (10) yacht (10) +
süti beállítások módosítása