Burzsuj híradó – az elmúlt hetek budapesti luxuseseményei

Még a nyuszi is Louis Vuitton kendőben volt

Ősszel még Budapesten is mindig nagyon sok dolog történik luxusfronton, pedig azért messze nem ez a luxus fővárosa. A naptárunk azért sűrű volt az elmúlt hetekben, jártunk egy pár helyen mostanság.

Louis Vuitton karácsony:

Ahogy megszokhattuk, mindig a Louis Vuitton az első, ha karácsonyi sajtóeseményről van szó. Annyira, hogy még épphogy csak elkezdtek hullani a levelek, és kellemes 25 fokos október eleji nyárban néztük végig a Falk Miksa utcai Biksady galériában a karácsonyi újdonságokat. Persze ne karácsonyfás installációt képzeljetek el, az LV ennél kifinomultabb. Idén a cirkusz világa volt a téma, utalva arra, hogy a márka megalapításakor a cirkuszosok természetesen LV kofferekkel járták Európa városait – mi mással. A cirkusz akkor persze még egy kicsit mást jelentett, mint most, kevesebb vetélytársa volt a szórakoztatóiparban (bocsánat, még szórakoztatóipar sem volt, ez nagyon 20. századi jelenség), a legmenőbb társulatok akkora sztárok voltak, mint most mondjuk a U2.

Az LV-nél töltött idő alatt megtudtuk, hogy azért borítja rájabőr néhány magassarkú cipőjük talpát, hogy ne csússzon benne a láb, azt is, hogy van olyan táska, melyet belül borít struccbőr, és hogy nem is olyan soká talán már nálunk is lehet majd monogramoztatni a táskákat (amit most már bőrbe is nyomnak és nem csak festik, hogy kevésbé lehessen hamisítani). Persze a legjobb sztori az volt, hogy Louis Vuitton leszármazottja, Patrick Vuitton milyen frissen és elegánsan feszített a Gresham aulájában hajnali 4-kor talpig vadászcuccban, mikor itt járt Budapesten. Nyilván nem hagyhatta ki ugyanis a vadászatot, ha már Magyarországon járt. Egy LV táskát egyébként mindig érdemes alaposan megforgatni, megtapogatni, a legapróbb részleteket is megvizsgálni, mert akkor látszik mennyire kitalált, átgondolt és finom darabokról van szó. Hát itt most volt alkalmunk rá rendesen. Utána a Babel Delicate falatkáit kóstoltuk meg, ami annyira jó volt, hogy muszáj volt ellátogatnunk oda az utolsó napokban, amíg megtehettük.

Babel Delicate búcsúvacsora:

A Babel ugyanis bezár úgy 5-6 hónapra, hogy aztán a külső Váci utcából átköltözzön a Március 15. térre, így ebben a felállásban, ezen a helyszínen, ezzel a séffel azon a hétvégén tudtuk utoljára kiélvezni azt, amit az ország egyik legjobb étterme tud adni. A Best of Babel menü minden egyes fogását jó mélye elraktároztam az agyam mélyén, különösen a csúcspontokat: a spenót krémlevest 64 fokos tojással és tejhabbal, a szent jakab kagylót karfiol pürével, házi tésztával, amit szarvasgombás jus-vel töltöttek meg, illetve a sertés pofa mignont gersli raguval, párolt kelkáposztával és sült paprika habbal. Hibátlan menü volt.

Copyright: PIXELTASTER

Spenót krémleves, 64 fokos tojással, mert mégiscsak úgy az igazi (saját fotó)

Villa Bagatelle születésnap:

Az elmúlt hetekben amúgy is állandóan ettünk, volt mit. A Németvölgyi úti Villa Bagatelle 1 éves születésnapját ünnepelte, és azt, hogy a Rózsadomb kedvenc séfje, Segal Viktor átvette ott a hatalmat, hogy olyan ételkreációkkal döbbentsen meg mindenkit, mint például a pohárban felszolgált szendvicsei. Ehhez fogható kőrözöttes szendvicset még sehol sem ettem: kis pohárban az emeletek – fehér kenyér, körözött, szalonna, és még ki tudja mi, nem elemeztem, hanem ettem -, hozzá egy kiskanál, mint evőeszköz, fantasztikus. A váci Mihályi László amúgy maradt a Bagatelle-ben, még jó, így megkóstolhattuk az általa kikísérletezett sós macaronokat is, melyek szintén megérnek egy misét.

 Érkezik a társaság a Bagatelle-be, lent pedig Segal-féle kacsamell falatkák sorakoznak

Segal Viktor új szakácskönyve:

Apropó, a burzsujok egyik kedvenc séfjének most jelent meg legújabb szakácskönyve is, melyet a Meridien szállóban mutattak be. Miközben Viktor elkészítette a fehér csokoládéval töltött isteni csokoládé fondant-okat, kaján vigyorral az arcukon tucatnyian elsütötték azt a poént, hogy biztos politikai okokból narancssárga az amúgy gyönyörű könyv borítója (nem, nem azért). Szuperek a kaják is, de a könyv legérdekesebb része nekem az volt, hogy a fotókon látható ételeket Kult Products étkészleten tálalták. (IVANKA Betonnal való együttműködés eredményeként.) Igen, jól hallottátok, beton étkészlet (legalsó képek). Ez annyira menő, annyira jól néz ki, és annyira stílusos, hogy nem csoda, hogy Londonban megőrültek érte a Tent London kiállításon. Ennek az étkészletnek még hatalmas karrierje lesz, abban biztos vagyok.

 Segal Viktor és a fondant

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr453306462

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Idegesít benne, hogy 11 év után is kedveskedni akar 2011.10.17. 22:57:58

27 éves 2 gyerekes anyuka vagyok, a férjemmel 11 éve vagyunk együtt. nem szeretek vele lenni minden idegesít benne még az is ahogy ennyi évután még mindig kedveskedni akar de még mindig nem tudja hogy mi az amit szeretek semmilyen téren. már éltünk kül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burzsuj_bw_logo-h240.png

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.
Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

instapromo3.png

Címkék

abramovics (10) airfrance (11) ajándék (12) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) armani (18) aukció (66) autó (99) ázsia (14) balc (39) befektetés (13) bentley (18) bor (31) brit (20) budapest (94) bugatti (15) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) chanel (11) christies (13) design (13) divat (79) dubai (14) ékszer (13) érdekesség (254) étterem (39) felmérés (55) ferrari (41) forbes (38) francia (53) gasztro (15) gasztronómia (33) golf (14) gucci (16) hajó (59) harrods (11) hermes (23) hotel (93) india (13) ingatlan (221) ital (13) jacht (61) játék (13) jóhely (12) jótékonyság (18) karácsony (24) kína (53) könyv (13) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) legdrágább (17) leggazdagabb (10) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) lv (14) lvmh (30) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) milliárdos (22) mobil (11) moszkva (11) művészet (11) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) olasz (57) olaszország (12) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) porsche (14) prada (11) rekord (11) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) rollsroyce (22) samsung (15) sothebys (20) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) tagheuer (10) társadalom (10) telefon (32) toplista (11) turizmus (86) usa (56) utazás (109) versace (11) vertu (19) vonat (11) vuitton (10) yacht (10) +
süti beállítások módosítása