"A szökőkútnál megtaláltok"
Mint a gnúcsordák a szavannákon a folyó felé, úgy vándorolnak a burzsujok egyik helyről a másikra a belvárosban esténként. Jól behatárolható a mozgásterük, aminek egyik sarokpontja a DiVino a Bazilikánál. Aki sokat jár a felkapott éttermekbe/bárokba, hamar rájön, hogy nagyjából ugyanazok az arcok vannak mindenhol – leszámítva persze a turistákat és az alkalmi kísérletezőket. A DiVino így hiába van állandóan tömve emberekkel, szinte családias a hangulat. Szép időben amúgy sokkal jobb a hely, mert úgy a szökőkútra támaszkodva is lehet borozni és nézni a forgatagot, így a hosszú tél után újra oda fogok szokni. De úgy látszik nem csak nekem jön be a hely, mert a DiVino, bár még egy éve sincs, hogy kinyitott, máris bekerült a Michelin Main Cities of Europe 2012 Guide-ba.
A Michelin Guide 21 éttermet ajánl Budapesten, köztük a DiVinót is, ami azért érdekes, mert nem étteremről van szó, hanem egy bárról. Az egész régióban nem ajánl egyébként más borbárt a piros Michelin-könyv – se Bécsben, se Prágában - és persze a DiVino sem elsősorban az ételei miatt kapta az ajánlást (noha finomnak és könnyűnek titulálják a fogásokat). A könyv kiemeli a borokat, a helyszínt és az enteriőrt is.
Ez utóbbi nagy kedvencem, Sütő Kata és László munkáját dicséri, akik borbár témában jelenleg talán a legjobbak az országban. A hely úgy lett a burzsujok gyülekezőhelye, hogy nincs sehol semmi flanc, csak jól összeválogatott anyagok, érdekes részletek és jó ízlés. Persze ehhez a tulajdonosok (Bánki Sándor és Duska Sándor) is kellenek, van tapasztalatuk a dologban, hiszen övék a Tigris, pár utcával arrébb. Gratulálunk az ajánláshoz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.