Így kényeztetett Londonban a Vertu

Akaratlanul is néztem - puszta kiváncsiságból -, hogy a londoni Vertu-dolgozók vajon milyen készülékekkel is telefonálnak. Volt ott minden: iPhone, Blackberry, Nokia, csak éppen Vertu nem. Ahogy észrevettem, legalább regionális igazgatónak kell lenni ahhoz, hogy céges juttatásként valaki egy több ezer eurós telefont is kapjon a fizetése mellé. Amivel eddig még emailezni sem lehetett. De csak eddig. A Nokia luxusmárkája bemutatta ugyanis az első üzleti okostelefonját, a Constellation Questet, én pedig voltam olyan szerencsés, hogy ott lehettem a készülék londoni sajtóbemutatóján.

A Vertu nem titkoltan azt szerette volna demonstrálni, hogy hogyan is élnek azok az ügyfeleik, akik megengedhetnek maguknak egy legalább 5500 eurós (cirka 1,5 millió Ft) okostelefont, és azt is szükségenek tartották, hogy elmagyarázzák, miről is szól egészen pontosan ez a márka. Mert itt nem a telefonálás a lényeg, nehogy bárki egy pillanatig is ezt higgye. Persze az új telefon megoldja ezt is, nagyjából azon a szinten, mint a donortelefon, a Nokia E72-es. Csakhogy a Vertu ennek többszörösébe kerül. A kissé nehéz, de iszonyú masszív hatást keltő telefonhoz valóban remek anyagokat használtak fel, rozsdamentes acélt és bőrt, csodásan kimunkáltak a részletei, egy kis felárért pedig zafírkristályos, azaz karcolhatatlan kijelző és billentyűzet is jár hozzá (ezzel már 6700 euró, azaz 1,8 millió lesz az ár, az aranyozott változat pedig 19500 euróba, úgy 5,265 millió forintba kerül). De nem a nemes anyagoktól kerül ez a telefon annyiba, mint egy kétéves kompakt autó, hanem egy aprócska gomb miatt, ami a készülék oldalán található. Ez a concierge, vagyis “inas/portás” gomb.

Ezt megnyomva választhatunk, hogy emailben vagy telefonon szeretnénk-e kapcsolatba lépni a Vertu-személyzettel, akiknek az a dolguk, hogy lessék minden kívánságunkat és megszervezzék az életünket. Ha például kitalálja a burzsuj tulaj, hogy ő holnap Moszkvába utazik, szeretne megnézni egy balettelőadást, este pedig szeretne egy asztalt 4 főre a The Bolshoi-ba (ahova nem egyszerű a foglalás), mindehhez egy Bentley Flying Spurt kíván kínaiul is értő sofőrrel, akkor a Vertu ezt mind megszervezi neki. Segítenek hotelt, programokat ajánlani, szabadidős programokat szervezni, igazából bármit, amit a Vertu-tulaj igényel. David, az egyik munkatárs mesélte, hogy az egyik angol anyanyelvű burzsuj például azért hívja őt spanyolul, hogy vele gyakorlja a nyelvet, hogy el ne felejtse. Egy másik vertus srác pedig azt magyarázta nekem, hogy például a Bond street vagy a Mayfair környékén nagyon sok olyan hely van, ahová szinte lehetetlen asztalt foglalni, de egy Vertu-tulajnak ez csak egy telefonjába kerül. És 90 százalékban működik, valóban kapnak asztalt. A szolgáltatás 9 nyelven elérhető (magyarul még nem), és a hét minden napján, 0-24 igénybe vehető. Kérdésemre, hogy mindezt hányan használják, Mark Izatt, a Vertu szolgáltatásokért felelős igazgatója azt mondta, hogy “jóval többen mint ezren.” Mindez azonban csak a első évben ingyenes, aztán legalább 1500 fontba kerül évente, de vannak magasabb szintek is, még drágábban. 

Ez mind nagyon szép, meg is állapítottam, hogy jó lesz nekem az iPhone 4, mellé egy ilyen consierge-zsal. Mert bármilyen igényes is a Vertu, billentyűzetes megoldásával szembe megy a mindent elsöprő érintőképernyős trenddel, engem pedig már elbutított annyira az iPhone, hogy ne akarjak mást, csak bűvészkedni az ujjlenyomataimtól zsíros képernyőn. Azonkívül nehéz és nagy is a Constellation Quest, nem arra találták ki, hogy zsebben hordja az ember. Sokkal inkább arra, hogy minden esetben kipakoljuk az asztalra, mutatva társadalomban elért nem mindennapi státuszunkat. Ahogy Mark Izatt mondta az árat firtató kérdésemre, ez olyan, mint egy drága mechanikus óra, nem a funkcionalitását kell nézni. Az sem az időmérésről, ez sem a telefonálásról szól. Hanem valami egészen másról. Azt hiszem, igaza van.

Muszáj szót ejteni arról is, hogy milyen nagyvonalú volt a Vertu a meghívottakkal. Saját sofőr S-Mercedesszel, nem egyszerű szoba, hanem kellemes lakosztály a Hyde Park melletti luxushotelben, és esti buli a diplomáciai célokra használt Lancaster Houseban (Károly herceg rezidenciája mellett). Itt nem csak a londoni high society-vel lehetett találkozni, hanem Seallel, a világhírű énekessel is (Heidi Klumot sajnos nem hozta magával), vagy Kevin Spacey-vel, amint az ex-KGB-s orosz oligarchával, Lebegyevvel beszélget. Bár, ahogy egy helyi társaság beszélte, sokan nem jöttek el, mert inkább a Frieze Art Fairt (a műkereskedők és gyűjtők nagyszabású buliját) választották néhány utcával arrébb. Micsoda pech.

Hamarosan fotókat is kiteszünk az eseményről!

A bejegyzés trackback címe:

https://burzsuj.blog.hu/api/trackback/id/tr82378018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burzsuj_bw_logo-h240.png

A név kötelez? Ósdi jelszó. Inkább talán a pénz kötelez. Mégsem mindegy, hogy mire költesz, ha már egyszer szert tettél egy komolyabb vagyonra. A többség számára csupán alig ismert életvitelbe próbálunk meg bepillantást engedni, ami Magyarországon a mai napig tabu témának számít. Hisszük, hogy érdekes, kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert hírekkel tudunk szolgálni, amik nem merülnek ki a Swarovski kristályban és az aranyozott sokmilliós iPhone-ban.
Lemaradtunk valamiről? Írd meg!

instapromo3.png

Címkék

abramovics (10) airfrance (11) ajándék (12) alkohol (10) amerika (101) andrássy (53) anglia (39) angol (11) apple (10) arab (12) armani (18) aukció (66) autó (99) ázsia (14) balc (39) befektetés (13) bentley (18) bor (31) brit (20) budapest (94) bugatti (15) burberry (15) burzsuj (167) bútor (10) chanel (11) christies (13) design (13) divat (79) dubai (14) ékszer (13) érdekesség (254) étterem (39) felmérés (55) ferrari (41) forbes (38) francia (53) gasztro (15) gasztronómia (33) golf (14) gucci (16) hajó (59) harrods (11) hermes (23) hotel (93) india (13) ingatlan (221) ital (13) jacht (61) játék (13) jóhely (12) jótékonyság (18) karácsony (24) kína (53) könyv (13) kutatás (11) kutya (10) lamborghini (16) legdrágább (17) leggazdagabb (10) lista (69) london (61) louis (11) louisvuitton (44) luxus (21) lv (14) lvmh (30) magánrepülő (10) magyar (141) magyarország (10) milliárdos (22) mobil (11) moszkva (11) művészet (11) newyork (39) nyaralás (10) nyc (28) olasz (57) olaszország (12) óra (78) orosz (59) parfüm (10) párizs (21) pezsgő (10) porsche (14) prada (11) rekord (11) repülés (20) repülő (34) repülőgép (17) rollsroyce (22) samsung (15) sothebys (20) svájc (17) szálloda (64) sziget (21) tagheuer (10) társadalom (10) telefon (32) toplista (11) turizmus (86) usa (56) utazás (109) versace (11) vertu (19) vonat (11) vuitton (10) yacht (10) +
süti beállítások módosítása