A Zsidai Gasztronómiai Csoport legújabb tagja – Budán ugye ott a 21, a Pest-Buda és a Pierrot, míg pesten a Spíler – valóban ÉS szeretne lenni, így egy pici (sok)mindenből van. Az És – Magyar Vendéglő és Pecsenyesütöde név ellenére a honlap nevében már bisztro szerepel, ÉS nem ez az egyetlen „furcsaság".
Az ÉS koncepció – miszerint minden mindennel megfér - valóban végig vonul az étlapon, így van hamburger éppen úgy, mint Rib eye steak, vagy éppen házi kolbász, töltött káposzta, rántott csirke és mangalica karaj. Az elmondás alapján egy a francia brasserie - olyan söröző-borozó-vendéglő, ahol a helyiek akár egy italra is beugranak, de akár könnyű falatozásra vagy tartalmas étkezésre is van lehetőség - mintájára szerettek volna egy hazai megoldást találni. Sőt, mindebbe még az Osztrák-Magyar Monarchia kulináris világát is sikerült becsempészni, amit az itallap tesz igazán egyértelművé, hiszen a hazai mellett kifejezetten széles az osztrák borkínálat. ÉS a sörlap is, mintegy hét manufakturális serfőzde termékei találhatóak meg a kínálatban.
Annak ellenére, hogy az ÉS a Kempinski szállodában kapott helyett a cél, hogy olyan hely jöjjön létre, ahova délután laptoppal is beül az ember megválaszolni a leveleket, de este egy baráti sörözésre/borozásra is adott a lehetőség. A koncepció és megvalósítás ötös, az árak pedig - előétel és saláta 1000-3000 forint, főétel 2500-7000 forint, de ez utóbbi már a 200 grammos fillet steak - a Belvárost tekintve akár már barátinak is mondhatóak. Az ÉS a Deák Ferenc utcai bejárat és az ottani terasz miatt jó eséllyel a turisták körében és népszerű lesz, így érdemes lehet előre asztalt foglalni.
Nagy szívfájdalmunkra reggeli nincs, csupán ebédtől várják a vendégeket. Jaj, de mennyire is kellene jó néhány burzsuj reggelizőhely...
Fotó: Fender Csaba, Illusztráció: ÉS facebook
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.